Διεθνή

Η Κίνα δημιουργεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές εταιρείες χάλυβα στον κόσμο

Η Κίνα δημιουργεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές εταιρείες χάλυβα στον κόσμο
Προχωρά στη συγχώνευση της Νο 2 εταιρείας του κλάδου Baosteel Group Corp. με την Νο 6 Wuhan Iron & Steel Group Corp.
Η Κίνα επιδιώκει να εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες παραγωγούς χάλυβα στον κόσμο, προχωρώντας στην συγχώνευση δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών της επ’ ευκαιρία της ανάκαμψης των τιμών του χάλυβα παγκοσμίων.
Συγκεκριμένα, με στόχο την καταπολέμηση της χρόνιας πλεονάζουσας παραγωγής που δημιουργεί ο μεταξύ τους ανταγωνισμός, την ενίσχυση της επιρροής της επί των τιμών και την λειτουργία λιγότερων, αλλά πιο κερδοφόρων εργοστασίων, προχωρά στη συγχώνευση της Νο 2 εταιρείας του κλάδου Baosteel Group Corp. με την Νο 6 Wuhan Iron & Steel Group Corp., οι οποίες αντιπροσωπεύουν συνολικά το 8% της παραγωγής χάλυβα της χώρας.
Έτσι, δημιουργούν έναν κολοσσό, που θα βρίσκεται στην 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, πίσω μόνο από την Ευρωπαϊκή ArcelorMittal SA.
Η ιδέα της συγχώνευσης της Baosteel και της Wuhan ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, την ίδια στιγμή που αυξάνονταν οι τιμές και τα κέρδη των εταιρειών.
Ο μέσος όρος των τιμών θερμών ελασμάτων χάλυβα αυξήθηκαν 52% το 2016, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση.  
Ενδεικτικά, η μονάδα Wuhan της Wuhan Iron & Steel Co. επέστρεψε στην κερδοφορία κατά το γ΄ τρίμηνο, ενώ η μονάδα Baosteel της Baoshan Iron & Steel Co. κατέγραψε το καλύτερο της τρίμηνο τα τελευταία 4 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης