Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική τροχιά ο χρυσός - χαμηλό 4 μηνών για το δολάριο λόγω Trump

Σε ανοδική τροχιά ο χρυσός - χαμηλό 4 μηνών για το δολάριο λόγω Trump
Περί τις 20:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1255,10 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,39%
Σε ανοδική τροχιά κινείται ο χρυσός σήμερα Δευτέρα 27/3/2017 μετά την αποτυχία του Πρόεδρου Trump να περάσει τις μεταρρυθμίσεις του τομέα της υγείας γεγονός που έθεσε ερωτήματα για την ικανότητά του να προχωρήσει στην υλοποίηση των υποσχέσεων για τις φορολογικές περικοπές.
Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων και οδήγησε σε πτώση τις χρηματιστηριακές αγορές, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να υποχωρούν σχεδόν 1% και στις ΗΠΑ  η wall street να κινείται σε χαμηλό έξι εβδομάδων.
Στην Spot αγορά ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,79% στα $ 1,253.60 η ουγγιά, μετά από το υψηλό μήνα στα $ 1,261.03 που βρέθηκε νωρίτερα.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Απριλίου σημείωσαν άνοδο 0,44% στα $ 1.254.
"Αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου από το ασθενέστερο δολάριο ", δήλωσε ο αναλυτής της  Commerzbank Carsten Fritsch.
"Το ευρώ είναι στο υψηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου από τις εκλογές στις ΗΠΑ. Το   Trumpflation γίνεται μετά την αποτυχία να καταργήσει το Obamacare».
Ο χρυσός κινητοποιήθηκε απότομα από τα χαμηλά στις 15, Μαρτίου μετά από την  λιγότερο επιθετική δήλωση, από ό, τι αναμενόταν, της Fed, η οποία αποθάρρυνε τις προσδοκίες για βραχυπρόθεσμες αυξήσεις στα επιτόκια στις ΗΠΑ.
Στις 20:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1255,10 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,39%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης