Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL

tags :
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL
H TransCanada έλαβε την άδεια για να προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει τα καναδικά κοιτάσματα πετρελαίου με τα αμερικανικά διυλιστήρια
Tο πράσινο φως από την αμερικανική κυβέρνηση για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Keystone XL ανακοίνωσε σήμερα  σήμερα Παρασκευή 24/3/2017 ότι έλαβε η καναδική εταιρεία TransCanada Corp.
Σχεδόν δέκα χρόνια αφότου είχε υποβάλει το πρώτο αίτημά της και μετά την εκλογή του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, η TransCanada έλαβε την άδεια για να προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει τα καναδικά κοιτάσματα πετρελαίου με τα αμερικανικά διυλιστήρια, ανέφερε στον ιστότοπό της σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό αργότερα σήμερα, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.
Στην προεκλογική εκστρατεία του ο Trump είχε ταχθεί υπέρ της κατασκευής του αγωγού.
Ο πρώην πρόεδρος Obama είχε ασκήσει βέτο στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου με το σκεπτικό ότι αφενός δεν θα μειώνονταν οι τιμές των καυσίμων για τους Αμερικανούς καταναλωτές και αφετέρου το έργο θα συνέβαλε στην εκπομπή καυσαερίων που συνδέονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης