Συνεργασία στα ηλιακά ΕΕ-Ινδίας μέσω MoU μεταξύ SolarPower Europe και NSEFI

Συνεργασία στα ηλιακά ΕΕ-Ινδίας μέσω MoU μεταξύ SolarPower Europe και NSEFI

Σύμπραξη για Καθαρή Ενέργεια και Κλίμα

Η SolarPower Europe (η κορυφαία ένωση για τον ευρωπαϊκό τομέα ηλιακών φωτοβολταϊκών με πάνω από 320 οργανισμούς) και η NSEFI (Εθνική Ομοσπονδία Ηλιακής Ενέργειας της Ινδίας) υπέγραψαν νέο Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) για να ξεκλειδώσουν τη συνεργασία ΕΕ - Ινδίας στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας και να δημιουργήσουν πιο διαφοροποιημένες και ανθεκτικές αλυσίδες αξίας.

Η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές αγορές ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, με ισχυρή παρουσία ευρωπαϊκών εταιρειών στο εσωτερικό της.

Ενώ οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ηλιακών μπορούν να προσφέρουν σημαντική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της επιτόπιας βοήθειας, των επιδόσεων υψηλής απόδοσης και της αξιόπιστης υποστήριξης πελατών, η Ινδία υπερέχει στη δημιουργία της δικής της εγχώριας αγοράς παραγωγής.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν τον εντοπισμό επιχειρηματικών και χρηματοδοτικών ευκαιριών για έργα παραγωγής και την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και της ανάπτυξης ικανοτήτων μεταξύ των περιφερειών.

Σε πλαίσια, οι Ενώσεις θα αλληλοϋποστηρίζονται στην αντιμετώπιση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την πρόσβαση στην αγορά ηλιακού εξοπλισμού και θα διευκολύνουν τις ανταλλαγές με τους σχετικούς φορείς χάραξης πολιτικής σχετικά με ευκαιρίες υποστήριξης έργων συνεργασίας για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας ΕΕ-Ινδίας.


Σύμπραξη Ινδίας-ΕΕ για Καθαρή Ενέργεια και Κλίμα

Το μνημόνιο αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις της Σύμπραξης Ινδίας-ΕΕ για την Καθαρή Ενέργεια και το Κλίμα (CECP), καθώς και την πρόσφατη δέσμευση του Προέδρου Modi και της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) για εμβάθυνση της συνεργασίας Ινδίας-ΕΕ για την καθαρή ενέργεια και τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η ανανεωμένη συνεργασία ακολουθεί την έναρξη της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Ηλιακής Κατασκευής (ISMI) της SolarPower Europe.

Η ISMI λειτουργεί ως όχημα για τη δημιουργία κοινών ευκαιριών και συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων κατασκευαστών (ιδίως παρόχων ηλιακού εξοπλισμού) και κατασκευαστών ηλιακών σε χώρες εταίρους της ΕΕ, όπως η Ινδία.


Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Ο Máté Heisz (Chief Operating Officer της SolarPower Europe) είπε:

«Η ΕΕ και η Ινδία είναι σημαντικοί εταίροι στην καθαρή τεχνολογία. Η νομοθεσία της ΕΕ, όπως ο νόμος Net-Zero Industry Act, και η νέα ευρωπαϊκή ατζέντα ανταγωνιστικότητας ωθεί τη ζήτηση για ανθεκτικά ηλιακά προϊόντα στο σπίτι.

Η Ινδία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διαφοροποίηση της παγκόσμιας αλυσίδας αξίας ηλιακών σχετικά με τους στόχους της για την ηλιακή ανάπτυξη».


Ο Subrahmanyam Pulipaka (Διευθύνων Σύμβουλος της NSEFI) δήλωσε:

«Η Ινδία και η ΕΕ είναι φυσικοί σύμμαχοι στο παγκόσμιο ταξίδι καθαρής ενέργειας.

Καθώς η Ινδία επιταχύνει προς το ορόσημο της για μη ορυκτά καύσιμα των 500 GW έως το 2030, η Ινδία πρόκειται επίσης να γίνει παγκόσμιος κόμβος παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Η ενισχυμένη συνεργασία μας με την SolarPower Europe θα ξεκλειδώσει νέους δρόμους για καινοτομία, διασυνοριακές επενδύσεις αξίας και διασυνοριακές επενδύσεις. θεμέλιο για ένα καθαρότερο, πιο ασφαλές και αυτοδύναμο ενεργειακό μέλλον που εξυπηρετεί όχι μόνο τις περιοχές μας, αλλά τον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης