Πως η καθαρή ενέργεια και η αποθήκευση μπορούν να λειτουργήσουν στις πολυκατοικίες

Πως η καθαρή ενέργεια και η αποθήκευση μπορούν να λειτουργήσουν στις πολυκατοικίες

Τα έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης θα μπορούσαν να φέρουν νέες ευκαιρίες για κοινότητες χαμηλού έως μέτριου εισοδήματος και εμπορικούς ενοικιαστές

 

Καθώς οι εντολές αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και ενέργειας επεκτείνονται σε ολόκληρη στις ΗΠΑ, πολλοί κάτοικοι πολυκατοικιών αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ακολουθήσουν.
Οι περισσότερες τρέχουσες πολιτικές δίνουν προτεραιότητα είτε σε ιδιοκτήτες μονοκατοικιών είτε σε μεγάλης κλίμακας εμπορικά και βιομηχανικά έργα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ δεν μπορεί να επωφεληθεί από τα κίνητρα.

«Η στέγαση πολλών οικογενειών είναι σχεδόν κολλημένη μεταξύ της αγοράς για μια οικογένεια και της εμπορικής αγοράς», δήλωσε ο Mel Bergsneider, διευθυντής εκτελεστικού λογαριασμού στις ΗΠΑ στην Allume Energy. Η εταιρεία αναπτύσσει κοινόχρηστα ηλιακά συστήματα για πολυκατοικίες.

Ο Bergsneider εξήγησε ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται στους κανονισμούς ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης μπορεί να είναι ασαφής, καθώς οικογένειες που ζουν σε πολυκατοικίες δεν ταιριάζουν απόλυτα στις υπάρχουσες κατηγορίες. Για παράδειγμα, μεγάλο μέρος της οικογενειακής αγοράς είναι ενοικιαστές. Σε αυτό το σενάριο, ρώτησε, τι σημαίνει να είσαι ιδιοκτήτης ή δικαιούχος;

«Αυτές οι εντολές χρησιμεύουν για να ωθήσουν την αγορά προς μεγαλύτερη υιοθέτηση της αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και ενέργειας, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η γλώσσα περιλαμβάνει και την πλειοψηφία των οικογενειών, είπε, προσθέτοντας ότι χωρίς προσαρμογές πολιτικής, αυτά τα έργα κινδυνεύουν να αποκλειστούν από κρίσιμα κίνητρα αποθήκευσης. «Χρειάζεται λίγη εκπαίδευση και υπενθύμιση ότι δεν είναι όλα τα ηλιακά έργα για την αγορά κατοικιών αποκλειστικά για ιδιοκτήτες μονοκατοικιών».


Σύνδεση του κτιρίου με το σύστημα ηλιακής ενέργειας


Η κοινή ηλιακή ενέργεια, η οποία επιτρέπει στους κατοίκους πολυκατοικιών να συνδέονται με ένα ηλιακό σύστημα σε όλο το κτίριο, έχει ήδη ανταπόκριση, ιδιαίτερα σε κοινότητες χαμηλού έως μέτριου εισοδήματος (LMI).
Η τεχνολογία SolShare της Allume επιτρέπει σε ένα ηλιακό σύστημα στον τελευταίο όροφο να διανέμει ενέργεια μεταξύ πολλών ενοικιαστών πίσω από το μετρητή.

Η Allume, η οποία προέρχεται από την Αυστραλία, είπε ότι οι εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ ήταν κυρίως μόνο ηλιακές, ενώ η εταιρεία έχει έργα στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο που ενσωματώνουν αποθήκευση. Ο Bergsneider είπε ότι αυτό προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από πιο ευνοϊκά περιβάλλοντα πολιτικής σε σύγκριση με τις Η.Π.Α.

«Στην Αυστραλία, δεν υπάρχει net metering», εξήγησε. «Είναι σχεδόν σαν ένα παράθυρο για το μέλλον του τι θα χρειαστείτε γιατί πρέπει να μεγιστοποιήσετε την αυτοκατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ο Bergsneider αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μια παρόμοια τάση όπου όχι μόνο υπάρχει ένα ηλιακό σύστημα που μεγιστοποιεί την παραγωγή, αλλά υπάρχει επίσης μια μπαταρία που μπορεί να εκφορτίσει ενέργεια όταν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι υψηλότερο.

Η κοινή αποθήκευση ηλιακής ενέργειας θα είχε ιδιαίτερα μεγάλες επιπτώσεις στις κοινότητες LMI. «Υπάρχει αυτό το στοιχείο ανθεκτικότητας. Πολλές κατοικίες LMI, είτε πρόκειται για πολυκατοικίες είτε για οικονομικά προσιτές κατοικίες, τείνουν να βρίσκονται σε περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν συχνότερα διακοπές ρεύματος από άλλες», είπε ο Bergsneider.

Η κοινή ηλιακή και αποθήκευση θα μπορούσε να εξαλείψει αυτό το κενό.
«Η κοινή ηλιακή ενέργεια φροντίζει για τον εντοπισμό και η αποθήκευση βελτιστοποιεί την παροχή ενέργειας».

Το πρόγραμμα Illinois Solar for All, δίνει αυτό που βλέπει ο Bergsneider ως «απίστευτα» κίνητρα. Για να μην συγχέεται με την ομοσπονδιακή πολιτική με την ίδια ονομασία, το πρόγραμμα Solar for All του Illinois υποστηρίζει κοινότητες με χαμηλό εισόδημα και περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

«Το πρόγραμμα δίνει πιστώσεις αξίας 50 ετών το πρώτο έτος για πιστώσεις ηλιακής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές», είπε. «Αυτό που τελικά συμβαίνει είναι ότι πολλά από αυτά τα έργα καταλήγουν να έχουν αποπληρωμή από ένα έως δύο χρόνια, κάτι που είναι αρκετά εξωπραγματικό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων