Διεθνή

Von der Leyen πριν τη σύνοδο: Οφείλουμε να δώσουμε στην Ουκρανία τα μέσα για να προστατευτεί

Von der Leyen πριν τη σύνοδο: Οφείλουμε να δώσουμε στην Ουκρανία τα μέσα για να προστατευτεί
Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς απέρριψε από την πλευρά του την προοπτική μιας επιβεβλημένης ειρήνης στην Ουκρανία, συνεπεία της προσέγγισης ανάμεσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ και το Κρεμλίνο του Πούτιν
Ούτε βήμα πίσω ως προς την πολιτική της για την Ουκρανία δεν φαίνεται να κάνει η ΕΕ, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πριν ξεκινήσει η έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Κομισιόν, η Γερμανίδα υποστήριξε πως «η Ευρώπη και η Ουκρανία βρίσκονται σε αποφασιστική στιγμή».

«Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σαφή και άμεσο κίνδυνο και οφείλει να είναι σε θέση να προστατευθεί, να αμυνθεί, επίσης οφείλουμε να δώσουμε στην Ουκρανία τα μέσα για να προστατευθεί και να επιδιώξει μία δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς απέρριψε από την πλευρά του την προοπτική μιας επιβεβλημένης ειρήνης στην Ουκρανία, συνεπεία της προσέγγισης ανάμεσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ και το Κρεμλίνο του Πούτιν.

«Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία δεν θα είναι αναγκασμένη να δεχθεί μία επιβεβλημένη ειρήνη, αλλά ότι θα πρόκειται για μία ειρήνη δίκαιη και ισότιμη που θα εγγυάται την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του SPD.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους για την υποστήριξή τους και για το γεγονός ότι οι Ουκρανοί δεν είναι μόνοι απέναντι στην Ρωσία, μετά και το πάγωμα της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.

«Είμαστε ευγνώμονες που δεν είμαστε μόνοι. Και αυτά δεν είναι απλώς λόγια. Το αισθανόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό που στείλατε ένα ισχυρό μήνυμα στον ουκρανικό λαό», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Ουκρανός ηγέτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης