Σχεδιασμός μονάδας παραγωγής υδρογόνου 10 MW στο Ην. Βασίλειο από την ITM Power

Σχεδιασμός μονάδας παραγωγής υδρογόνου 10 MW στο Ην. Βασίλειο από την ITM Power

Θα είναι ανταγωνιστικό από πλευράς κόστους και αξιόπιστο (offshore-energy)

Ο κατασκευαστής ηλεκτρολυτών του Ηνωμένου Βασιλείου (ITM Power), έχει αναθέσει σύμβαση με μια άγνωστη ευρωπαϊκή εταιρεία ενέργειας για την από κοινού ανάπτυξη μιας τυπικής διαμόρφωσης σχεδιασμού για μια μονάδα παραγωγής πράσινου υδρογόνου 10 MW.

Ο σχεδιασμός θα συνδυάζει δύο από τα συστήματα ηλεκτρολύτη κοντέινερ 5 MW της ITM NEPTUNE V plug-and-play, σύμφωνα με δημοσίευμα του offshore-energy.biz.

Με τις στοίβες TRIDENT 30 bar που συμπιέζονται στην καρδιά του, το NEPTUNE V λέγεται ότι είναι ανταγωνιστικό από πλευράς κόστους και αξιόπιστο.

Σύμφωνα με την ITM, ο πελάτης σκοπεύει να αναπτύξει αυτό το σχέδιο εγκατάστασης σε πολλά έργα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.


Ο
Dennis Schulz (Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΤΜ), δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία με μια ακόμη μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκή ενεργειακή εταιρεία εδραιώνει περαιτέρω τη NEPTUNE V ως τον ξεκάθαρο ηγέτη στην κατηγορία της. Η διαμόρφωση των 10 MW θα επιτρέψει στον πελάτη μας να αναπτύξει έργα γρήγορα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη του 2024 η ITM ολοκλήρωσε ένα τεχνικό ορόσημο στην ανάπτυξη τεχνολογίας ηλεκτρολύτη, έχοντας επικυρώσει μια επιπλέον μείωση φόρτωσης ιριδίου κατά 40%, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση της στοίβας και τη μακροζωία.

Ο κατασκευαστής μοιράστηκε ότι η ανάπτυξη της επόμενης γενιάς πλατφόρμας στοίβας CHRONOS προχωρά στον σχεδιασμό, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα θα αποτελέσει όχημα για την υιοθέτηση πολλών τεχνολογικών βελτιώσεων από τον οδικό χάρτη ανάπτυξης της εταιρείας.

«Καθώς οι δοκιμές προχωρούν, θα ολοκληρωθεί η επικύρωση πολλών λειτουργιών, πολλά από τα οποία θα εφαρμοστούν επίσης στην τρέχουσα πλατφόρμα στοίβας TRIDENT. Η μείωση της αλλαγής σταδίου στη φόρτωση ιριδίου θα είναι η πρώτη που θα ενεργοποιηθεί για υιοθέτηση και για τις δύο πλατφόρμες», αποκάλυψε η ITM.

Το 2024, ο κατασκευαστής υπέγραψε επίσης κράτηση δυναμικότητας 500 MW με έναν άγνωστο παγκόσμιο βιομηχανικό πελάτη και διορίστηκε από την Hygen Energy του Ηνωμένου Βασιλείου ως προτιμώμενος προμηθευτής ηλεκτρολυτών PEM για έργα υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ευρύτερη Ευρώπη.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την ιαπωνική Sumitomo Corporation, η εταιρεία ολοκλήρωσε την παράδοση και εγκατάσταση ενός ηλεκτρολύτη NEPTUNE στον Τεχνικό Σταθμό Yokohama του Tokyo Gas.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης