Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο αποδοτικοί εργαζόμενοι οι Ευρωπαίοι εν συγκρίσει με τους Αμερικανούς

Πιο αποδοτικοί εργαζόμενοι οι Ευρωπαίοι εν συγκρίσει με τους Αμερικανούς

Κορυφαίες χώρες κατά ΑΕΠ ανά ώρα

Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι αποδοτικότεροι σε σύγκριση με τους αντίστοιχους της Αμερικής όπως δείχνει έρευνα που δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφαρμογή Voronoi.

 Πιο κάτω υπάρχουν γραφήματα που βασίζονται σε δεδομένα από μια ποικιλία αξιόπιστων πηγών. Σε αυτά φαίνεται η κατάταξη των χωρών κατά ΑΕΠ ανά ώρα εργασίας ή την παραγωγικότητα της εργασίας τους. Τα δεδομένα προέρχονται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (από το 2023).

 Η παραγωγικότητα της εργασίας μετρά το ποσό της παραγωγής (ΑΕΠ) που παράγεται ανά μονάδα εργασίας (ώρες εργασίας) σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μετριέται σε διεθνή δολάρια (Int$), ένα υποθετικό νόμισμα που χρησιμοποιείται για τη σύγκριση της αγοραστικής δύναμης διαφορετικών χωρών προσαρμόζοντας τις διαφορές τιμών.

Αυτό βοηθά στην αξιολόγηση του ΑΕΠ σε σχέση με την εισροή εργασίας και προσφέρει πληροφορίες για την αποδοτικότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου και την ποιότητα της παραγωγής. Μακροπρόθεσμα, η αύξηση της παραγωγικότητας είναι το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη.

Εκεί που οι εργαζόμενοι στον κόσμο είναι πιο αποτελεσματικοί

Οι εργαζόμενοι στο Λουξεμβούργο είναι σχεδόν 3 φορές πιο παραγωγικοί από ό,τι στο Κατάρ, λόγω του ισχυρού τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της χώρας ο οποίος παράγει σημαντική παραγωγή με σχετικά λιγότερους ανθρώπους.

9 από τις 10 πρώτες χώρες που κατατάσσονται σε αυτή τη λίστα βρίσκονται στην Ευρώπη, με τη Σιγκαπούρη να είναι η μόνη ακραία.

Οι Ευρωπαίοι εργάζονται λιγότερες ώρες από τους Αμερικανούς εργαζόμενους για να επιτύχουν παρόμοια επίπεδα παραγωγής σε βάση κατά κεφαλήν. Πολλές πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης μικρότερο πληθυσμό, με εργαζομένους συγκεντρωμένους σε βιομηχανίες υψηλής προστιθέμενης αξίας (όπως χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ή ενέργεια), που συμβάλλουν σε υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά.

Σχετικά, η ΕΕ εφαρμόζει επίσης ισχυρή προστασία των εργαζομένων και έχει μερικές από τις υψηλότερες υποχρεωτικές ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την παραγωγικότητα.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο τεμαχίζονται τα δεδομένα μπορεί να αλλάξει αυτές τις κατατάξεις. Για παράδειγμα, το 2022 μια γερμανική ώρα εργασίας ήταν 1% πιο παραγωγική από μια ώρα εργασίας στις ΗΠΑ, ωστόσο ένας Γερμανός υπάλληλος παρήγαγε 20% λιγότερο από έναν Αμερικανό υπάλληλο κατά τη διάρκεια του έτους.


ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ_1_35.png

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ_2_26.png

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ_3_16.png
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης