Επικαιρότητα

Απάντηση Μητσοτάκη σε Σαμαρά: Και επί ημερών του έγιναν διερευνητικές με την Τουρκία

Απάντηση Μητσοτάκη σε Σαμαρά: Και επί ημερών του έγιναν διερευνητικές με την Τουρκία
Ο κ. Μητσοτάκης, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες αυτές τις κατηγορίες, επιτρέποντας σε ορισμένους να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των συμφερόντων της χώρας
Απάντηση σε αυστηρό τόνο έδωσε έμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από τις Βρυξέλλες για όσους αμφισβητούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και εξαπολύουν ακραίες επιθέσεις για μειοδοτική συμπεριφορά και υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας.

Παρότι διαχώρισε τον κ. Σαμαρά από τους «υπερπατριώτες της φακής» που ξιφουλκούν κατά του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών, απάντησε εμμέσως στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός από την Κύπρο.

«Για τον κ. Σαμαρά, θα πω ότι οι απόψεις του είναι σεβαστές. Θέλω να θυμίσω, ήταν τέως πρωθυπουργός, ήταν άνθρωπος ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν και επί διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά και με υπουργό τον κ. Βενιζέλο γινόντουσαν και διερευνητικές επαφές.

Απλά για να υπενθυμίσω λίγο τι συνέβαινε εκείνη την περίοδο», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κ. Σαμαρά για «εμπαιγμούς κατά της Κύπρου και λύσεις άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι μαγειρεύονται - εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον».

Η απάντηση της κυβέρνησης στις αιχμές Σαμαρά

Παρότι στην κυβέρνηση συνεχίζουν να αποφεύγουν να έρθουν σε σύγκρουση με τον κ. Σαμαρά, είναι δεδομένη η ενόχληση για την αναφορά του σε «λύση πακέτο», όπως και για τη θέση πως «τα "ήρεμα νερά", όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», με την οποία αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική της προσέγγισης με την Άγκυρα. Εξ ου και πρώτη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναρωτώμενος «αν υπάρχει έστω και μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους που να υπονοεί, έστω, υποχωρητικότητα».

Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης

Περνώντας στην επίθεση απέναντι στις «ακραίες φωνές στην Ελλάδα, από κόμματα τα οποία βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία περίπου κατηγορούν την κυβέρνηση, εμένα, τον υπουργό Εξωτερικών, ότι είμαστε «μειοδότες», γιατί συζητάμε με την Τουρκία», ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν εμείς προστατεύαμε τα σύνορα της Ελλάδος στον Έβρο; Πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν εμείς επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο; Όταν υπογράφαμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο, δημιουργώντας κυριαρχικά δικαιώματα με τη βούλα, με το νόμο; Πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν αγοράζαμε τις Belh@rra, τα Rafale; Όταν κάναμε την παραγγελία για τα F-35»;

Επαναλαμβάνοντας για όλους αυτούς την έκφραση «πατριώτες της φακής», ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το γεγονός «πως συζητάμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε. Ούτε ξεπουλάμε, ούτε προδίδουμε κανέναν». Όσοι σήμερα φωνάζουν για να κάνουν θόρυβο και να πλήξουν την κυβέρνηση προβάλλοντας τον υπερπατριωτισμό τους εκτίμησε ότι «σε μια πραγματική κρίση θα ήταν οι πρώτοι που θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια».

Μπλόκο Μητσοτάκη στα πολιτικά παιχνίδια

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες αυτές τις κατηγορίες, επιτρέποντας σε ορισμένους να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των συμφερόντων της χώρας. Η εκτενής απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν ένα μήνυμα και μια προειδοποίηση σε όλους όσοι επιχειρήσουν να αποκομίσουν προσωπικό πολιτικό όφελος αμφισβητώντας την εξωτερική πολιτική της χώρας με αόριστες και επικίνδυνες κατηγορίες ή υπονομεύσουν τη συμπαγή στάση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κάλυψη στον Γιώργο Γεραπετρίτη

Φρόντισε, επίσης, να προσφέρει πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον οποίο βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση για τα βήματα και την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Βέβαια, δεν είμαστε κοντά σε μια συμφωνία για τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, όπως εξήγησε στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, καθώς «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης