Τελευταία Νέα
Απόψεις

Bloomberg: Η εξασθένιση της επιρροής της Ευρώπης και ο κίνδυνος που ελλοχεύει

Bloomberg: Η εξασθένιση της επιρροής της Ευρώπης και ο κίνδυνος που ελλοχεύει

Σε ύφεση η ισχυρή… Γερμανία -  Αδιαφορούν για την ΕΕ οι τεχνολογικοί γίγαντες των ΗΠΑ

Το «καμπανάκι του κινδύνου» για το μέλλον της Ευρώπης χτυπάει με άρθρο του το έγκριτο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επισημαίνοντας ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν αντιληφθεί τις αλλαγές που σημειώνονται εντός και εκτός των τειχών… της, απειλείται με υποβιβασμό…


Το μήνυμα των ευρωεκλογών

Τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν από το βράδυ της 9ης Ιουνίου (ευρωεκλογές).

Οι αρχικές αποδόσεις για τις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές ήταν καθησυχαστικές για τους επενδυτές, με τα κυρίαρχα κόμματα να διατηρούν τον έλεγχο, παρά τα κέρδη για τις λαϊκιστικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόν ζύγισε... Το κόμμα του Γάλλου προέδρου είχε ηττηθεί σοβαρά από την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν και έτσι, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την πρωτοβουλία, ο Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Αυτή η απόφαση βύθισε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μήνες αναταραχής της αγοράς και πολιτικής αβεβαιότητας από την οποία έχει μόνο εν μέρει αναδυθεί.

Από τότε, τα άσχημα νέα έχουν συσσωρευτεί σε όλη την περιοχή.

 

Σε ύφεση η Γερμανία - Σνομπάρουν… την ΕΕ οι ΗΠΑ

Η Γερμανία (η παραδοσιακή δύναμη της ΕΕ), είναι βυθισμένη στην ύφεση, η αυτοκινητοβιομηχανία της ταλαιπωρεί τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα και υποφέρει από την επιβράδυνση στην Κίνα, ενώ ένα σχέδιο ημιαγωγών 30 δισεκατομμυρίων ευρώ (33 δισεκατομμύρια δολάρια) βασισμένο στην προβληματική Intel αποτυγχάνει.

Οι αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες γυρίζουν την πλάτη τους στο μπλοκ των 27 κρατών λόγω των περιορισμών στην τεχνητή νοημοσύνη.


Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την Ευρώπη

Οι πολιτικοί της Ευρώπης άργησαν να πιάσουν την κλίμακα των προβλημάτων και τώρα είναι πικρά διχασμένοι για το τι να κάνουν.

Μοιάζει με σημείο καμπής για το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και εάν η ΕΕ δεν καταφέρει να καλύψει τη διαφορά, κινδυνεύει να υποβιβαστεί οριστικά σε μια δεύτερη βαθμίδα παγκόσμιων δυνάμεων.

Σίγουρα, το βιοτικό επίπεδο δεν πρόκειται να καταρρεύσει.

Η ΕΕ έχει ξεπεράσει υπαρξιακές κρίσεις στο παρελθόν.

Όμως, όσο περισσότερο επιμένουν οι τρέχουσες τάσεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ευπάθεια της Ευρώπης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης