Brattle Group: 7 τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας

Brattle Group: 7 τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας

Μελέτη της αμερικάνικης συμβουλευτικής εταιρείας προτείνει σε Πολιτείες των ΗΠΑ μεθόδους επίτευξης στόχων καθαρής ενέργειας

Μια νέα έκθεση από την Brattle Group έχει τονίσει τους πολλαπλούς τρόπους που έχουν οι Πολιτείες του Μεσοατλαντικού των ΗΠΑ για την ανάπτυξη κρίσιμων γραμμών μεταφοράς στις οποίες μπορούν να ενεργήσουν.

Η μελέτη που ανατέθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ACORE) και το Mid-Atlantic Renewable Energy Coalition (MAREC Action), προσδιορίζει 7 «οδούς» προληπτικού σχεδιασμού μετάδοσης για τη μείωση του κόστους διασύνδεσης των καταναλωτών, του συστήματος και των γεννητριών, ώστε να βοηθήσει τα κράτη να πετύχουν στόχους καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των χρονοδιαγραμμάτων για την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

«Τα οφέλη από την επέκταση του δικτύου των ΗΠΑ για την παροχή προσιτής, καθαρής ενέργειας σε όλους τους Αμερικανούς είναι ξεκάθαρα και υπάρχουν πολλές επιλογές που θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτών των αναβαθμίσεων.

Ο χρόνος είναι ουσιαστικός και η έκθεσή μας παρουσιάζει τις ευκαιρίες για τα κράτη να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη του προληπτικού σχεδιασμού, ιδιαίτερα για την υπεράκτια αιολική ενέργεια», δήλωσε ο Ray Long (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACORE).

Προληπτική ανάπτυξη μετάδοσης υπό την ηγεσία του κράτους για τη μείωση του κόστους και την επίτευξη στόχων στην περιοχή PJM (Pennsylvania-New Jersey-Maryland Interconnection) διερευνά τη σημασία της κρατικής ηγεσίας στον προληπτικό σχεδιασμό και τις ευκαιρίες για πολυκρατική συνεργασία.

«Η συντονισμένη ανάπτυξη μετάδοσης μπορεί να μειώσει το κόστος για την επίτευξη των στόχων της κρατικής πολιτικής», δήλωσε ο Joe DeLosa (διευθυντής του Brattle Group).

Από τα 7 σενάρια που εντοπίστηκαν, μια προσέγγιση πολλαπλών κρατών και οδηγών στον προληπτικό σχεδιασμό θα είχε τα ευρύτερα οφέλη, αλλά (σύμφωνα με την έκθεση) τα κράτη θα πρέπει τελικά να αξιολογήσουν κάθε επιλογή στις συνεχείς προσπάθειές τους για την επίτευξη των στόχων δημόσιας πολιτικής τους.

Η μελέτη αξιολογεί επίσης πιθανές επιλογές για την επέκταση της συνεργασίας σχεδιασμού πέρα ​​από τα περιφερειακά σύνορα για περαιτέρω μεγιστοποίηση των οφελών της, όπως μέσω της συνεχιζόμενης προόδου της Συνεργασίας Βορειοανατολικών Πολιτειών για τη Διαπεριφερειακή Μετάδοση.

Ενώ τα οφέλη από τον προληπτικό σχεδιασμό είναι σημαντικά, η έκθεση τονίζει ότι αυτά τα οφέλη διαβρώνονται… καθώς ο προγραμματισμός καθυστερεί περαιτέρω.

«Ο στόχος αυτής της έκθεσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στα κράτη να ορίσουν τη δική τους κατεύθυνση στον σχεδιασμό μεταφοράς για την αντιμετώπιση πολλαπλών αναγκών (αξιοπιστία, οικονομική ανάπτυξη, ανάπτυξη καθαρής ενέργειας, ανθεκτικότητα στις ακραίες καιρικές συνθήκες) με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο.

Η κατασκευή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας την επόμενη δεκαετία είναι απαραίτητη για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρό και αξιόπιστο τρόπο, αλλά ο σχεδιασμός μεταφοράς πρέπει να ξεκινήσει σήμερα.

Αυτή η έκθεση προσφέρει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τρόπους για να συνεργαστούν πιο στενά με τα γειτονικά κράτη και να επιμείνουν στον προληπτικό σχεδιασμό μετάδοσης πολλαπλών αξιών μέσω του PJM», δήλωσε ο Evan Vaughan (εκτελεστικός διευθυντής της MAREC Action).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης