Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης δηλώνει σίγουρος αλλά οι Ανανεωτικοί θα επιμείνουν μέχρι τέλους - Οι Παπανδρέου στηρίζουν Δούκα

Κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης δηλώνει σίγουρος αλλά οι Ανανεωτικοί θα επιμείνουν μέχρι τέλους - Οι Παπανδρέου στηρίζουν Δούκα
Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν από το βράδυ της Κυριακής
Με λιγότερους ψηφοφόρους σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο δεύτερος και τελικός γύρος για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Η πλευρά Ανδρουλάκη εμφανίζεται βεβαία νικήτρια και της πηγές αναφέρουν ότι το ποσοστό θα είναι 60 - 65%.

Ο κομματικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και κινητοποίηση για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα δώσει και τη νέα θητεία στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη πλευρά έχει υπάρξει και ένα τμήμα ψηφοφόρων, που έχει απογοητευτεί καθώς επένδυε στην ανανέωση και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε αμηχανία και είναι άγνωστο πως θα εκφραστεί.

Ο Χάρης Δούκας δείχνει διατεθειμένος να το παλέψει μέχρι τελικής πτώσης, καθώς η δεύτερη ψηφοφορία του Δήμου της Αθήνας ήταν αυτή που του έδωσε ένα χρόνο πριν την δυνατότητα να πετύχει την μεγάλη έκπληξη.
Η στάση τόσο του Νίκου όσο και του Γιώργου Παπανδρέου στηρίζουν τον Χάρη Δούκα, ενώ στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να είναι και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Το διακύβευμα της ψηφοφορίας στο ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο, καθώς έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται προσδοκίες γύρω από αυτό, ότι ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να είναι μόνο το πρώτο βήμα για τις μελλοντικές εξελίξεις. Το αυριανό αποτέλεσμα θα έχει ένα ακόμη μύνημα πολύ σημαντικό. Κάτα πόσον ο νέος αρχηγός, όποιος και να είναι θα λάβει υπόψη του, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μετασχηματιστεί από ένα πρωσοποπαγές κόμμα σε ένα κόμμα συνόλου.

Είναι άγνωστο λοιπόν κάτα πόσο το κόμμα θα "ανοίξει" για να μπορέσει να μεταμορφωθεί τουλάχιστον σε μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολιτευση σε σχέση με αυτό, που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν στελέχη από όλες τις πλευρές, προέχει η διατήρηση της ενότητας μετά από μια τέτοια διαδικασία.

Όμως ο,τι κα να λέμε τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν από αύριο το βράδυ, καθώς οι μεν Αριστεροί φάνηκε από την πρώτη Κυριακή ότι δύσκολα θα έλθουν στο ΠΑΣΟΚ με την σημερινή του μορφή, οι δε "κεντροδεξιότεροι'' θα περιμένουν να δουν ποιοί θα είναι οι ρόλοι της Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά και του Παύλου Γερουλάνου στη νέα πραγματικότητα για να προσδιορίσουν την στάση τους.

Αυτό που κάποιοι λένε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει από μόνο του δυναμική γιατί υπάρχει πίττα για όλους, μένει να φανεί στα επόμενα γκάλοπς, θα φανεί;

www.worldeenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης