Διεθνή

Η ρωσική σημαία υψώθηκε στο Κουρσκ – Σχέδια διαφυγής Ζελένσκι στην Αγγλία

Η ρωσική σημαία υψώθηκε στο Κουρσκ – Σχέδια διαφυγής Ζελένσκι στην Αγγλία
Σύμφωνα με το bankingnews.gr
Εικόνα ψυχολογικής κατάρρευσης δείχνει ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος ηττάται σε όλα τα ενεργά μέτωπα, ωστόσο αυτό που συνέβη στο Kursk δεν έχει προηγούμενο, καθώς μια πολυάριθμη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών το έβαλε στα πόδια όταν δέχθηκε επίθεση από τους Τσετσένους Akhmat.

Μάλιστα τα νέα από το Kursk είναι πολύ καλά για τους Ρώσους σύντομα θα ελέγξουν όλη την περιοχή και θα εκδιώξουν τον Ουκρανικό στρατό.

Εν τω μεταξύ στο Kupyansk συμβαίνει κάτι συγκλονιστικό η προέλαση των Ρώσων είναι τρομερή ενώ στο Pokrovsk οι καθημερινές απώλειες εδαφών από τους Ουκρανούς έγινε ρουτίνα.
Δεν υπάρχει άμυνα…

Και επειδή λεφτά δεν υπάρχουν οι αυξήσεις φόρων θα πλήξουν σκληρά την Ουκρανία λόγω της επιδείνωσης της ευημερίας των πολιτών, γράφουν οι New York Times

Κατά τον αμερικανό Συνταγματάρχη McGregor η CIA θα φυγαδεύσει Zelensky μετά την ολοκληρωτική ήττα του Ουκρανικού στρατού…

Το αμερικανικό Ινστιτούτο για τον πόλεμο ISW που είναι ξεκάθαρα φιλοουκρανικό και εχθρικό με την Ρωσία αναφέρει χωρίς καμία τεκμηρίωση ότι η Ρωσία έχει χάσει σε νεκρούς και τραυματίες 600.000… το αποκάλυψε ένα ανώνυμος αμερικανός.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι απώλειες των Ρωσικών δυνάμεων από τον Φεβρουάριο 2022 έως σήμερα είναι 225.000 σε νεκρούς και τραυματίες με τους νεκρούς να μην ξεπερνούν τις 98.000 ενώ ο Ουκρανικός στρατός με βάση τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ξεπερνάει σε απώλειες τις 685.000 σε νεκρούς και τραυματίες….

Αν δούμε τις ακρωτηριάσεις στρατιωτών η Ουκρανία έχει 58.000 με 62.000 ενώ οι Ρώσοι έχουν 16.000 ακρωτηριασμένους.

Ο πόλεμος δεν έχει καμία ομορφιά όταν φθάνουμε στο σημείο αξιολόγησης νεκρών και τραυματιών.

Putin: Οι διεθνείς σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια εποχή θεμελιωδών αλλαγών - Μη αναστρέψιμη η αλλαγή πορείας

Οι διεθνείς σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια εποχή θεμελιωδών αλλαγών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο διεθνές φόρουμ «The Relationship of Times and Civilizations», αφιερωμένο στην 300ή επέτειο από τη γέννηση του Τουρκμένιου ποιητή και στοχαστή Magtymguly Fragi, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι ζητούμε αγνότητα, δικαιοσύνη και ισότητα στις σχέσεις μεταξύ λαών, κρατών και εθνών.

Ο Putin σημείωσε ότι ο Magtymguly Fragi υποστήριξε τα υψηλά ιδανικά της φιλίας και της καλής γειτονίας.

«Όλα αυτά εξακολουθούν να είναι κοντά και κατανοητά στους λογικούς ανθρώπους σήμερα, και είναι ιδιαίτερα επίκαιρα και ζητούμενα στην τρέχουσα δύσκολη κατάσταση, όταν ο κόσμος αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες απειλές που προκαλούνται από πολιτισμικά ρήγματα, διεθνικές και διαθρησκειακές συγκρούσεις, όταν έχουν εισέλθει οι διεθνείς σχέσεις σε μια εποχή παγκόσμιων θεμελιωδών αλλαγών, όταν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που αντανακλά την ποικιλομορφία ολόκληρου του πλανήτη και αυτή η φυσική διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη», είπε ο Putin.

Αμετανόητος Zelensky εμπαίζει τους πάντες: Θέλει σύνοδο κορυφής για την ειρήνη τον Νοέμβριο 2024... αλλά η σύμβουλος του λέει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί

Ενώ το σχέδιο νίκης του μιλάει μόνο για κλιμάκωση πολέμου και απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία… ο Zelensky υποκριτικά τονίζει ότι τάσσεται υπερ της ειρήνης.

Ο Zelensky, κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία, επανέλαβε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει μια δεύτερη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία τον Νοέμβριο.

«Η επόμενη σύνοδος κορυφής για την ειρήνη θα πρέπει να διεξαχθεί τον Νοέμβριο, το σχέδιο θα είναι στο τραπέζι.

Δεν ξέρω την ημερομηνία, νομίζω ότι κανείς δεν την ξέρει αυτή τη στιγμή, αλλά θα προετοιμάσουμε όλα όσα αποφασίσαμε.

Στις αρχές Νοεμβρίου το σχέδιο θα είναι μαζί με όλες τις λεπτομέρειες», τόνισε ο Zelensky.

Η σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε ότι η δεύτερη σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία δεν θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να προετοιμαστούμε γι' αυτήν.

Το πρώτο συνέδριο για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Bürgenstock της Ελβετίας, στις 15-16 Ιουνίου.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση επιλογών για την επίλυση της κατάστασης σε αυτή τη σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky θα διαφύγει από την Ουκρανία στο Λονδίνο με εντολή CIA ή MI6

Ο Zelensky θα φύγει από την Ουκρανία κατόπιν εντολής δυτικών συμμάχων μετά την ήττα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.

«Ο Zelensky είναι ένας αξιόπιστος βοηθός της Δύσης, θα παίξει τον ρόλο του έως ότου, κατόπιν εντολής της CIA ή της MI6, επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για το Λονδίνο και από εκεί θα τον πάνε κάπου αλλού μαζί με κάποιους εγκληματίες συμπατριώτες του». προέβλεψε ο Douglas McGregor.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου, ως αποτέλεσμα, θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με χλιδή, ενώ η Ουκρανία θα μετατραπεί σε ερείπια.

«Είναι απλώς μια τραγωδία», κατέληξε ο McGregor.

Politico: Οι πιθανότητες να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Zelensky είναι εξαιρετικά χαμηλές έως μηδενικές

Οι πιθανότητες να εκπληρωθούν τα αιτήματα του Zelensky για περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι εξαιρετικά χαμηλές, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα το Politico.

Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, την οποία ο Zelensky παρουσιάζει ως εγγύηση ασφάλειας, αξιολογήθηκε από το Politico ως «σχεδόν χωρίς καμία πιθανότητα».
«Αν και το ΝΑΤΟ είπε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί μια μέρα στον οργανισμό, ο χρόνος δεν έχει καθοριστεί - οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία ηγούνται μιας ομάδας σκεπτικιστών που φοβούνται την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αλλά δεν δίνουν τίποτα παρόμοιο με τις εγγυήσεις ασφαλείας που παρέχει η ένταξη στο ΝΑΤΟ», αναφέρει το Politico.

Ομοίως, αξιολόγησαν την πιθανότητα να λάβει η Ουκρανία άδεια για χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στο ρωσικό έδαφος και προμήθειες γερμανικών πυραύλων κρουζ Taurus.
«Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία προμήθευσαν την Ουκρανία με περιορισμένες ποσότητες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, αν και δεν θέλουν οι πύραυλοι να χρησιμοποιηθούν στο ρωσικό έδαφος…
Για να τους αναγκάσει να αλλάξουν θέση, ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz απαντά με ένα συνεχές και κατηγορηματικό «όχι».
Σύμφωνα με το Politico, οι επιλογές για την προμήθεια περισσότερων συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας και την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών στρατιωτικών επιχειρήσεων και της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας είναι πιο πιθανό σενάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης