Διεθνή

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε τον ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε τον ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ

Περίπου 25 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο  

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι χθες σκότωσε τον Μοχάμεντ Αμπντουλάχ (επικεφαλής της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ), στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην κεντρική Δυτική Όχθη σε αεροπορική επιδρομή.

Ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχ έγινε επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν στο στρατόπεδο της περιοχής Τουλκαρέμ, αφού ο προκάτοχός του Μουχάμαντ Τζάμπερ σκοτώθηκε σε μια μάχη στα τέλη Αυγούστου, λένε οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

Το IDF ανέφερε ότι ο Αμπντουλάχ σκοτώθηκε σε επίθεση από αέρος μαζί με έναν δεύτερο τρομοκράτη, χωρίς να κατονομάσει το δεύτερο άτομο.

Ο στρατός λέει ότι ο Αμπντουλάχ ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των δραστηριοτήτων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων «πολλών επιθέσεων». Τον κατηγορεί ότι ανέπτυξε εκρηκτικά κατά των ισραηλινών στρατευμάτων.

Επίσης μπαράζ πυραύλων εκτοξεύτηκε στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο το πρωί της Παρασκευής 11/10 μετά το χθεσινό ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό στο οποίο σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Περίπου 25 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν, αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να ηχήσουν σειρήνες στην Άνω Γαλιλαία και σε κοινότητες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Κάτοικοι της Άκρα και της περιοχής Krayot αναφέρουν έναν αριθμό αναχαιτίσεων.

Χθες, 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, όταν μεγάλες εκρήξεις συγκλόνισαν τη Βηρυτό το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στόχευαν τουλάχιστον ένα ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ σε μια ανέγγιχτη μέχρι τότε γειτονιά στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Το χτύπημα σημειώθηκε καθώς τα στρατεύματα συνέχισαν τις επιδρομές σε χωριά στο νότιο Λίβανο και καθώς η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες πέρα ​​από τα σύνορα προς ισραηλινές πόλεις και κωμοπόλεις.

Ο Wafiq Safa (ο επικεφαλής της Μονάδας Συνδέσμου και Συντονισμού της Χεζμπολάχ), πιστεύεται ότι ήταν ο στόχος ενός από τα χτυπήματα, αλλά κατάφερε να γλιτώσει από την επίθεση σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο κοντά στο κέντρο της Βηρυτού, είπαν τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Συναγερμός στο Ashkelon

Παράλληλα, σειρήνες συναγερμού από drone ήχησαν τα ξημερώματα στην Ασκελόν και σε πολλές γύρω περιοχές βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης