Επικαιρότητα

Σήμερα οι επαφές με Άννα - Η Παρασκευή 11/10 πιθανότερη για το debate

Σήμερα οι επαφές με Άννα - Η Παρασκευή 11/10 πιθανότερη για το debate
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (8/10) σύσκεψης που είχαν στη Χαριλάου Τρικούπη οι εκπρόσωποι των δύο μονομάχων, βρήκαν κοινό τόπο στις θεματικές ενότητες
Σε ραντεβού με την Άννα Διαμαντοπούλου προχωρούν σήμερα Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι την ερχόμενη Κυριακή θα είναι μειωμένοι κατά 1/3 σε σχέση με την αρχική, ενώ συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση του debate και μένει να οριστεί η μέρα και η ώρα. Σε αυτό ποντάρει ο δήμαρχος της Αθήνας με στόχο να ανατρέψει τα δεδομένα που αυτή τη στιγμή ευνοούν τον Ανδρουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (8/10) σύσκεψης που είχαν στη Χαριλάου Τρικούπη οι εκπρόσωποι των δύο μονομάχων, βρήκαν κοινό τόπο στις θεματικές ενότητες και το φορμάτ του ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Οι εκπρόσωποι του Χάρη Δούκα, ζήτησαν να προστεθεί ακόμα μια ενότητα που θα αφορά στο αυξημένο κόστος ζωής.

Το μόνο που απομένει να συμφωνηθεί είναι η ημέρα. Η πλευρά Δούκα δηλώνει διαθέσιμη και τις 3 ημέρες (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) πλην Τετάρτης, και αναμένει την απάντηση της πλευράς Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα καταβληθεί προσπάθεια από την πλευρά Ανδρουλάκη να αλλάξει η προεκλογική συγκέντρωσή του για να μπορέσει να γίνει το debate την Παρασκευή.

Δούκας: Μπορώ να εφαρμόσω την ατζέντα της Άννας και του Παύλου

Στο πλαίσιο της στρατηγικής των δύο μονομάχων, ο κ. Ανδρουλάκης παίζει δυνατά το χαρτί της ενότητας, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων της αλλαγής ηγεσίας τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην διακυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να διαμηνύσει πως «δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ούτε σε 70-30, ούτε σε 80-20. Μιλώ για 100% ενότητα από την επόμενη μέρα» και ζητά «μία εκ νέου μεγάλη συμμετοχή» γιατί «αξίζει να συμμετέχετε, αξίζει να πάρετε την τύχη της παράταξης στα χέρια σας» όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας «έκλεισε το μάτι» στους ψηφοφόρους Γερουλάνου-Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας πως «μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική ατζέντα και του Γερουλάνου και της Διαμαντοπούλου». Τόνισε μάλιστα πως «αν ήταν στον δεύτερο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος θα τον στήριζα, ως θέση αρχής και συνέπειας» επιμένοντας πως «πρέπει να είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση για την αλλαγή ηγεσίας στον τόπο».

Και στο Attica TV έκανε νέο άνοιγμα: «Νομίζω ότι, από τις μέχρι τώρα συζητήσεις (με τους συνυποψήφιους που έμειναν εκτός β' γύρου), μας συνδέουν πάρα πολλά. Και συνδέουν τους ψηφοφόρους και του Μιχάλη και του Παύλου, αλλά και της Άννας και της Νάντιας. Μας συνδέουν πολλά» είπε κάνοντας λόγο για την ανάγκη να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ με όρους ισονομίας και ισοτιμίας, και ταυτόχρονα να αισθάνεται ο καθένας και η καθεμία πως είναι ηγέτης στον τομέα του και πως «η αλλαγή ηγεσίας χρειάζεται για να μπορέσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση στη χώρα και να δημιουργήσουμε μία νέα ορμή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης