Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,17% για τον S&P - Άνοδος 1,5% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,17% για τον S&P - Άνοδος 1,5% για τον energy sector
184 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνέχισαν να ανησυχούν τους επενδυτές .

Ο Dow Jones υποχώρησε 184 μονάδες ή 0,44% στις 42.011 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,17% στις 5,699 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,58% στις 710,40 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,04% στις 17.918 μονάδες

Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου ξεκινούν δύσκολα καθώς η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή περιορίζει τον ενθουσιασμό των επενδυτών. Μετά την υποχώρηση των μετοχών την Τρίτη με το Ιράν να εξαπολύει πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, οι επενδυτές προετοιμάζονται τώρα για περαιτέρω αβεβαιότητα καθώς το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο άνω του 5%, ανεβάζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη σε περισσότερο από 7% καθώς οι αυξανόμενοι φόβοι που συνδέονται με τη Μέση Ανατολή άσκησαν ανοδική πίεση. Οι ενεργειακές μετοχές σημείωσαν ράλι παράλληλα, με τον κλάδο S&P 500 να ενισχύεται περίπου 5,6% την εβδομάδα.

Αλλά η ενέργεια ήταν ένα μοναδικό φωτεινό σημείο στην κατά τα άλλα ζοφερή αγορά της Πέμπτης. Περισσότερα από 4 στα 5 μέλη του S&P 500 διαπραγματεύονταν χαμηλότερα, ενώ μόλις 2 από τις 30 μετοχές του Dow σημείωναν κέρδη.

Με τις κινήσεις της Πέμπτης, οι τρεις κύριοι δείκτες καταγράφουν απώλειες αυτή την εβδομάδα. Αυτό σηματοδοτεί μια στροφή μετά από τρία ισχυρά τρίμηνα, με την Bespoke Investment Group να διαπιστώνει ότι το 2024 είχε το μεγαλύτερο κέρδος τους πρώτους εννέα μήνες ενός έτους από το 1997.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ήταν ελαφρώς υψηλότερες από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Αυτό προσφέρει υποδείξεις για την υγεία της αγοράς εργασίας, καθώς οι traders προετοιμάζονται για την έκθεση μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου που παρακολουθείται στενά, η οποία αναμένεται την Παρασκευή το πρωί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης