Τελευταία Νέα
Politics & Business

Το ζήτημα των κλιματικών μεταναστών ανέδειξε το SolidarityNow

Το ζήτημα των κλιματικών μεταναστών ανέδειξε το SolidarityNow
To ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών λόγω της κλιματικής αλλαγής αναδείχθηκε στο χθεσινό πάνελ υπό την αιγίδα του SolidarityNow, στα πλαίσια της εκδήλωσης Athens Democracy Forum.

Ο νομικός Alexander Rhodes αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο «human right issue climate change», δηλαδή στα ανθρώπινα δικαιώματα που απορρέουν από τις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής και στην ανάγκη δημιουργίας νομικού πλαισίου για τους κλιματικούς μετανάστες οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Michael Nash που έχει συνεργαστεί με tον Λεονάρντο Ντι Κάπριο κι έχει γυρίσει ταινίες με αυτά τα θέματα, αναφέρθηκε στη νέα του δουλειά και σημείωσε, ότι η νέα πραγματικότητα οδηγεί στο να έχουμε μια μετακίνηση 100 εκατ. ανθρώπων  πάνω στη Γη.

Παρών ήταν και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται περισσότερους οικονομικούς μετανάστες για να καλύψει τις ανάγκες της σε σχέση με τους υπάρχοντες και προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στο καίριο ερώτημα του Στέλιου Ζαββού, επικεφαλής του SolidarityNow γιατί η Ευρώπη δεν έχει υιοθετήσει ένα ενιαίο πλαίσιο στο θέμα των μεταναστών.

Τα ζητήματα εξετάστηκαν αναλυτικά κι από τους υπόλοιπους ομιλητές και ομιλήτριες υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιάννη Παλαιολόγου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης