Επικαιρότητα

Ανακτά προβάδισμα ο Δούκας – Μεγάλο outsider ο Παύλος

Ανακτά προβάδισμα ο Δούκας – Μεγάλο outsider ο Παύλος
Η προσέλευση για την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να είναι μεγάλη κα να ξεπεράσει τις 300.000, στοιχείο που κάνει απρόβλεπτη την εκλογική αναμέτρηση
Σχετικά Άρθρα
Τρεις μόνο μέρες πριν τον α’ γύρο των εκλογών για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, τα στοιχεία δείχνουν ανάκτηση του προβαδίσματος από τον Χάρη Δούκα μετά τις όποιες απώλειες του επέφερε το debate, αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη να διατηρεί τα σκήπτρα των προεκλογικών μετρήσεων.

Ο Παύλος Γερουλάνος φαίνεται ότι είναι το μεγάλο outsider, καθώς και η ομιλία του στην Αθήνα πήγε καλά, αλλά και η μετριοπαθής στρατηγική του φέρνει αποτελέσματα στους πιο συντηρητικούς κα ώριμους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτόν υπολογίζει περισσότερο από όλους ο Ανδρουλάκης σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι στον β’ γύρο.

Η προσέλευση για την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να είναι μεγάλη κα να ξεπεράσει τις 300.000, στοιχείο που κάνει απρόβλεπτη την εκλογική αναμέτρηση.

Στο παιχνίδι είναι και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία θα προσελκύσει το παραδοσιακό κεντροδεξιό ακροατήριο, υπολογίζοντας ότι θα επαναφέρει στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ κόσμο που ψήφιζε σταθερά τον Κώστα Σημίτη.

Για όλους αυτούς του λόγους, ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν παρά το γεγονός ότι οι στοιχηματικές δίνουν σαν ζευγάρι τελικού μόλις 1,35 την κόντρα Ανδρουλάκη – Δούκα (Stoiximan) με τη δυάδα Ανδρουλάκη – Άννας να βρίσκεται στο 4, που σημαίνει πολύ μακριά από τον αρχικό στοιχηματισμό.

Αντίστοιχα η Novibet, δίνει προβάδισμα στον Ανδρουλάκη 1,8 για να παραμείνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ με 2,3 στον Δούκα, ενώ δίνει 6 σε Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου για την τρίτη θέση.

Παύλος: Το μεγάλο outsider

Αν κάποιος έχει στο μυαλό του τον Παύλο Γερουλάνο ως τον κλασικό Έλληνα πολιτικό τότε γελιέται οικτρά. Απέναντι στις άναρθρες κραυγές και τον λαϊκισμό, ο Παύλος Γερουλάνος προβάλει την ευγένεια, τον ορθό λόγο που μιλάει με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεται και στην πραγματική του ζωή. Σκαλίζει σε βάθος για να κατανοήσει τις αιτίες και να σκεφτεί λύσεις  όπως είναι το σχέδιο του η Αναγέννηση.

Ο ίδιος δεν εκπροσωπεί τον κλασικό οπαδό του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε με τη νοοτροπία Τσοβόλα δώστα όλα. Αντίθετα, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που πέρασε η χώρα με μια κρίση να σημαδεύει μια ολόκληρη γενιά ονειρεύεται ένα νέο ΠΑΣΟΚ μέσω της Αναγέννησης. 

Το σχέδιο του, δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού ο ίδιος και οι συνεργάτες του το επεξεργάζονται χρόνια τώρα. Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι η ευγένειά του, η αστική καταγωγή του. Ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα, σε μια χώρα και μια πολιτική σκηνή που έχει συνηθίσει τις άναρθρες κραυγές και τον λαϊκισμό.

Θα πει κάποιος μα καλά ο Γερουλάνος; Ναι ο Γερουλάνος. Γιατί είναι από τους λίγους του ΠΑΣΟΚ που έχει διατελέσει Υπουργός, έχει πλάνο, και μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα. Γιατί στήριξε το ΠΑΣΟΚ πάντα, έμεινε εκεί όταν άλλοι φύγανε, υπερασπίστηκε τα σύμβολα όταν άλλοι θέλανε να τα αλλάξουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης