ΕΝΔΙΑΛΕ: Στην κορυφή της ανακύκλωσης των λιπαντικών

ΕΝΔΙΑΛΕ: Στην κορυφή της ανακύκλωσης των λιπαντικών
Γιόρτασε 20 χρόνια επιτυχιών και προσφοράς
Με μια λαμπερή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής, γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων της  ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε.  

Η πρωτότυπη εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος 20 πρόσωπα, μέσα από ένα οπτικοακουστικό αφήγημα, αναφέρθηκαν στην ιστορία, στις δράσεις, στις επιτυχίες και στις προοπτικές του Συστήματος. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μια  ξεχωριστή μουσική παράσταση με τον Νίκο Τουλιάτο και την  ομάδα ΗΧΟΔΡΑΣΗ, βασισμένη στα ηχοχρώματα που παράγουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Την εκδήλωση παρουσίασε μοναδικά η δημοσιογράφος κα Μαρία Νικόλτσιου.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό έργο προσφοράς στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας. Με τις επιδόσεις η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε  ξεπερνά  σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια τους εθνικούς στόχους και ανεβάζει  την Ελλάδα στο βάθρο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην αναγέννηση λιπαντικών ελαίων. Γι’ αυτό και έχει αναγνωριστεί από κορυφαίους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως το European Environmental Bureau (EEB), ως βέλτιστη πρακτική εφαρμογής της Κυκλικής Οικονομίας στην πράξη. Αξίζει,  επίσης,  να σημειωθεί πως η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε είναι το φθηνότερο σύστημα αναγέννησης λιπαντικών στην Ευρώπη,  με όφελος για κάθε υπόχρεο του συστήματος και φυσικά για τον τελικό καταναλωτή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε κ. Γεώργιος Δεληγιώργης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“ Είμαστε πραγματικά περήφανοι γι’ αυτή τη διαδρομή των 20 χρόνων που μας φέρνει στην κορυφή και η Ελλάδα από ουραγός στις αρχές του 21ου αιώνα,  αναγνωρίζεται σήμερα ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης  στη συλλογή και την αναγέννηση των απόβλητων λιπαντικών ελαίων.
Αυτή η μεγάλη εθνική επιτυχία στηρίζεται στη συνεπή συλλογική προσπάθεια όλων των μερών του Συστήματος, ξεκινώντας από τα 43.000 συνεργαζόμενα σημεία αλλαγής λαδιών σε όλη την Ελλάδα και τους συλλέκτες μέχρι τους αναγεννητές που δίνουν νέα αξία στα χρησιμοποιημένα λιπαντικά που επιστρέφουν στην αγορά. Αποδεικνύουμε στην πράξη πως με επιμονή, συμμετοχή, σκληρή δουλειά και πάνω απ’ όλα με όραμα, η Ελλάδα μπορεί να κάνει θαύματα.

Με αυτή τη σταθερή πυξίδα συνεχίζουμε τη διαδρομή προσφοράς της ΕΝΔΙΑΛΕ στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία. Στρατηγική προτεραιότητά μας είναι η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών στο έργο μας, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για ένα πιο φωτεινό, αισιόδοξο και βιώσιμο αύριο.”

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης