Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Eπιστράτευσαν και Ψινάκη για την Άννα, ενώ επιχειρούν να κοντύνουν τον Χάρη - Καραδοκούν Νίκος, Παύλος κατά της δεξιάς στροφής

Eπιστράτευσαν και Ψινάκη για την Άννα, ενώ επιχειρούν να κοντύνουν τον Χάρη - Καραδοκούν Νίκος, Παύλος κατά της δεξιάς στροφής
Μπαράζ στήριξης στην Διαμαντοπούλου για ρεζέρβες στην κεντροδεξιά - Τι θα κάνει η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ;
Ο,τι "φτάνουν" κάνουν οι επιτελείς των κύκλων της Άννας Διαμαντοπούλου που πέραν των προφανών σχέσεων τους με τα φιλοκυβερνητικά μέσα καταφέυγουν και σε λογικές life - style για να προωθήσουν την υποψηφιότητά της, η οποία μετά την επίθεση στον Χάρη Δούκα για συμμαχία με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει δώσει τα διαπιστευτήρια για δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση εκλογής της.

Ακόμα όμως και αν η Άννα βρεθεί στον τελικό γύρο, πράγμα που πολύ δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί, θα βρει μπροστά της τον συνασπισμό των νέων ανθρώπων, που θα στηρίξουν Ανδρουλάκη ή Δούκα καθώς είναι ήδη υποψιασμένοι για το σκηνικό που στήνεται. Εξάλλου το σχήμα που επίσης επιχειρηματικοί κύκλοι επιχειρούν να "προμοτάρουν" είναι η μίξη δυνάμεων Γερουλάνου με Διαμαντοπούλου, στοχείο όμως που μοιάζει περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Στον αντίποδα ενοχλημένοι εμφανίζονται άνθρωποι της αγοράς αλλά και μετριοπαθείς κεντρώοι, που έχουν προσχωρήσει στον Κυριάκο και αντιλαμβάνονται, ότι τα συμφέροντα επιχειρούν να στήσουν ένα μαϊμού - κεντροδεξιό μηχανισμό, καθώς είναι δυσαρεστημένα από την πολιτική Μητσοτάκη, που δεν τους κάνει τα χατίρια. Εύλογα όμως διερωτώνται οι κεντρώοι, γιατί να ρισκάρουμε με μια 60άρα που βγήκε από τη ναφθαλίνη και να μην ενισχύσουμε τη ΝΔ του Μητσοτάκη, που θα απειληθεί από τα δεξιά;

Στην κατεύθυνση αυτή επιστρατεύονται και "παππούδια" - παλαιοεκσυγχρονιστές από την περίοδο Σημίτη, εποχή ικανής διαχείρισης αλλά άτολμης πολιτικής στις διαρθρωτικές αλλαγές και σκανάδλων του χρηματιστηρίου.

Η Άννα αποτελεί την ιδανική επιλογή σαν θαματοφυλακή των βλέψεων που έχουν οι επιχειρηματικές μονάδες της χώρας και οι οποίες θέλουν ρεζέρβα σε περίπτωση που αποσταθεροποιηθεί η τρέχουσα κατάσταση.

Δεν λέμε ότι η Άννα δεν είναι καλή, σαν πρωτοκλασσάτο στέλεχος, αλλά μόνο και μόνο η αντιαριστερή της διαλεκτική, που δεν την κρύβει, κάνει ζημιά.


Νίκος - Χάρης: Οι κόντρες πρέπει να οδηγήσουν τελικά σε συμμαχια

Η εκμετάλλευση της κόντρας των επιτελείων Ανδρουλάκη - Δούκα που βγήκε στην επιφάνεια, ασφαλώς και δεν κάνει καλό σε κανένα. Και μπορεί όντως να υπάρχουν διαφορές σε επίπεδο "παλιών συντρόφων" αλλά Νίκος και Χάρης θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι κόντρες τους και οι αψιμαχίες τους θα πρέπει τελικά να οδηγήσουν σε μια στρατηγική συμμαχία μετά τον πρώτο γύρο, που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ πιο πλούσιο, πιο ισχυρό με ξεκάθαρη γραμμή και προοπτική.

Οι ηλικίες τους εξάλου είναι τέτοιες που έχουν χρόνο μπροστά τους, για να οδηγήσουν ο καθένας από το μετερίζι του την αναγέννηση του Κινήματος. Εξάλλου φαίνεται από την κάλυψη των γεγονότων ότι ο Ανδρουλάκης έχει την στήριξη μεγάλου μέσου το οποίο βρίσκεται σε κόντρα με το Μαξίμου.

Ο Παύλος Γερουλάνος ίσως είναι εκείνος που τα πηγαίνει καλύτερα από όλους προεκλογικά, καθώς ψαρεύει από όλες τις πλευρές και αποφεύγει τα λάθη. Είναι asset για το ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητα αποτελέσματος ο ρόλος του θα είναι πρωτεύων. Μπορεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύτατο φάσμα ψηφοφόρων από τα Αριστερά μέχρι τα Δεξιά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι επίσης μέχρι στιγμής θύμα των γκάλλοπ, που δεν αποκλείεται να πέσουν τελείως έξω, καθώς η κατά γενική ομολογία άρτια εμφανισή του, δεν του προσδίδει κέρδη στις δημοσκοπικές μετρήσεις.

Τέλος η Νάντια Γιαννακοπούλου θα περιμένει να δει την καταγραφή των ποσοστών της, διατηρώντας την ετοιμότητα για θέσεις - κλειδιά στην συνέχεια.

www.worldeenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης