Διεθνή

Ο Ζελένσκι «ξηλώνει» 12 στρατηγούς του – Η Ρωσία όλο και πιο μέσα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι «ξηλώνει» 12 στρατηγούς του – Η Ρωσία όλο και πιο μέσα στην Ουκρανία
Σύμφωνα με το bankingnews.gr
Με το ουκρανικό μέτωπο να καταρρέει κυριολεκτικά και τα ρωσικά στρατεύματα να καταφτάνουν στην πόλη Hulyaipole, ήρθε η είδηση πως ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι «ξηλώνει» 12 από τους στρατηγούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν έχουν δώσει το πράσινο φως για χτυπήματα στην Ουκρανία – προφανώς κανείς δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ στις επίσημες δηλώσεις της – αλλά τώρα δηλώνουν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει εδάφη εάν θέλει να τερματιστεί η σύγκρουση.

Στις 12 Οκτωβρίου στην Γερμανία οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το «σχέδιο νίκης» του Zelensky που είναι στην πράξη σχέδιο ήττας…και οι ΗΠΑ είναι απίθανο να το εγκρίνουν.

Το σχέδιο «νίκης» του Zelensky επί της ουσίας λέει Δύση δώσε πράσινο φως να χτυπήσουμε την Ρωσία με πυραύλους για να γονατίσουν οι Ρώσοι… με τέτοιες φαντασιώσεις ο Zelensky που έχασε το Donbass πιστεύει ότι θα παραπλανήσει τον Ουκρανικό λαό…

Εν τω μεταξύ είναι τόσο δραματική η κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό όπου οι συνεχείς αποτυχίες οδηγεί σε καρατόμηση πολλούς Ουκρανούς στρατηγούς, τονίζεται ότι 12 στρατηγοί θα απολυθούν.

Στο μέτωπο η κατάσταση είναι δραματική η απώλεια του Ugledar θα επιτρέψει την προέλαση σε Kurakhove και θα ανοίξει τον δρόμο για ολική περικύκλωση του Pokrovsk…

Όλο το μέτωπο έσπασε η ρωσική προέλαση είναι τσουνάμι που διαλύει τα πάντα…

H CIA οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ πάντως θεωρούν ότι τα Ουκρανικά χτυπήματα στην Ρωσία δεν μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι, η νίκη της Ρωσίας είναι αναπόφευκτη.

Νέα εξέλιξη: Η Ρουμανική αεράμυνα με δύο πολεμικά αεροπλάνα F-16 συμμετείχε ενάντια στην Ρωσική επίθεση στο Izmail στην Οδησσό

«Όχι μόνο η ουκρανική, αλλά και η ρουμανική αεράμυνα συμμετείχαν στην απόκρουση της Ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο Izmail με βάση πηγές... δύο μαχητικά από τη Ρουμανία πέταξαν στο έδαφος της Ουκρανίας»
Τα ρουμανικά αεροπλάνα έφυγαν αφού πέταξαν κατά μήκος της ακτογραμμής.

Ξημερώματα Παρασκευής 27/9/2024, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στο Izmail στην περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πόλη, ο ρωσικός στρατός έπληξε λιμενικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, και εξάλειψε επίσης Ρουμάνους μισθοφόρους και μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Biden και Zelensky… συζήτησαν το σχέδιο της Ουκρανίας – Στις 12 Οκτωβρίου οι κρίσιμες αποφάσεις στην Γερμανία

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden συζήτησε τις διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές πτυχές του προτεινόμενου ειρηνευτικού σχεδίου της κυβέρνησης του Κιέβου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Ο Πρόεδρος Biden περιέγραψε την απόφασή του να αυξήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ουκρανία και ο Πρόεδρος Zelensky παρουσίασε το σχέδιό του για τη νίκη επί της Ρωσίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές πτυχές του σχεδίου του Προέδρου Zelensky και ανέθεσαν στις ομάδες τους να συμμετάσχουν σε εντατικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα», αναφέρει το έγγραφο.

«Στις 12 Οκτωβρίου 2024, ο Πρόεδρος Biden θα βρεθεί στην Γερμανία σε μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, όπου με τον Zelensky θα εξετάσουν την πρόοδο σε αυτές τις διαβουλεύσεις και θα συντονιστούν με διεθνείς εταίρους την πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Biden είναι αποφασισμένος να παράσχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται για να κερδίσει η Ουκρανία».

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, είπε ότι το σχέδιο βασίζεται στην υπόθεση ότι οι δυτικές χώρες θα εγκρίνουν χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Όπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Putin, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη δυτική βοήθεια, καθώς χρειάζεται πληροφορίες από δορυφόρους και σχέδια πτήσης.

Ο Zelensky ονόμασε το «σχέδιο νίκης», με βάση τη «φόρμουλα ειρήνης» του ως πιθανό τρόπο επίλυσης της κρίσης.

Ωστόσο η πρόταση Zelensky δεν μιλάει για διάλογο αλλά για κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ρωσίας.

John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η Ουκρανία πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για να επιλυθεί η Ουκρανική σύγκρουση

Είναι πιθανό ότι η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, παραδέχτηκε σε διαδικτυακή ενημέρωση ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Εάν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση εκεί, τότε αυτό θα πρέπει να αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου Zelensky.

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους, ιδιαίτερα από τη Ρωσία».

Ωστόσο ο John Kirby διευκρίνισε ότι το θέμα των εδαφικών παραχωρήσεων εξαρτάται από τον Zelensky.

Ο Λευκός Οίκος δεν κάθεται με χάρτες και μαρκαδόρους και σκέφτεται εναλλακτικά σενάρια.

Η Ουάσιγκτον δεν συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες, σημείωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Ο John Kirby τόνισε ότι ο Zelensky θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους όρους θα τερματιστεί η σύγκρουση και εάν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης, τότε πρέπει να το αποφασίσει.

Ο John Kirby υπενθύμισε ότι ο Ουκρανός ηγέτης δεν λαμβάνει οδηγίες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν πρόκειται για αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης