Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Equinor «παγώνει» την παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό – Συνεχίζουν πτωτικά οι τιμές

Η Equinor «παγώνει» την παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό – Συνεχίζουν πτωτικά οι τιμές
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Shell, η Chevron και η Equinor εκκένωσαν το προσωπικό από τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις
Σχετικά Άρθρα
Η νορβηγική Equinor διέκοψε τη λειτουργία της πλατφόρμας Titan στον Κόλπο του Μεξικού, μία ακριβώς ημέρα μετά την εκκένωση μέρους του προσωπικού, καθώς ένας τροπικός κυκλώνας κινείται προς τη Φλόριντα, θέτοντας σε συναγερμό την πετρελαιοβιομηχανία.

Σύμφωνα με το Oil Price, παρά την προληπτική διακοπή της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να κινούνται πτωτικά την Τετάρτη (25/9), χάνοντας έως και 3%, λόγω της αβεβαιότητας για την κατάσταση στην Κίνα και τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές των brent και WTI και σήμερα (26/9).

Νωρίτερα την Τετάρτη, αναφορές έδειξαν ότι η συγκεκριμένη απειλή για τις πλατφόρμες πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού είχε αμβλυνθεί, μειώνοντας κάπως την ανησυχία για πιθανές διαταραχές του εφοδιασμού σε μια περιοχή που αντιπροσωπεύει περίπου το 14% του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ήτοι πάνω από το 50% της ικανότητας επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Shell, η Chevron και η Equinor εκκένωσαν το προσωπικό από τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις.

Η Chevron ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την εκκένωση μέρους του προσωπικού της από τις εγκαταστάσεις της στον Κόλπο του Μεξικού, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών Anchor, Big Foot, Blind Faith, Jack, Petronius και Tahiti.

Η Shell ξεκίνησε τις προετοιμασίες για το κλείσιμο δύο πλατφορμών -των Stones και Appomattox- την Κυριακή.

Η καταιγίδα «Helene» κινείται ανατολικά, με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων να προβλέπει ότι η τροπική καταιγίδα θα εξελιχθεί σε τυφώνα κατηγορίας τύπου 3 τις επόμενες ώρες, θα ενισχυθεί μέχρι το τέλος της Τετάρτης και θα είναι έτοιμη να χτυπήσει στη Φλόριντα, η οποία έχει ήδη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Reuters, το 16% της παραγωγής αργού πετρελαίου έχει «παγώσει» μαζί με το 11% της παραγωγής φυσικού αερίου.

Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 284.000 bpd στην παραγωγή πετρελαίου και 208 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης