Επικαιρότητα

Η Διαμαντοπούλου καλοβλέπει Γερουλάνο για πρόεδρο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Η Διαμαντοπούλου καλοβλέπει Γερουλάνο για πρόεδρο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Η υποψήφια αρχηγός του κόμματος δεν αποκλείει ο νυν βουλευτής και εκ των διεκδικητών της ηγεσίας, να αναλάβει τα ηνία εντός βουλής αν η ίδια κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές

«Βόμβα» για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ εφόσον η ίδια εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, έριξε η Άννα Διαμαντόπουλου με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Η υποψήφια για την αρχηγία η οποία δεν είναι βουλευτής, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ορίσει κάποιο κοινοβουλευτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ για να ασκεί προεδρικά καθήκοντα εντός της βουλής, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να το κάνει αυτό ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος είναι και αυτός υποψήφιος για την ίδια θέση.


Συγκεκριμένα απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν είναι βουλευτής, είπε:

«Είναι σημαντικό να διατηρούμε κάποιες βασικές αξίες. Ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο ένας να είναι στο κόμμα και ο άλλος στη Βουλή γιατί και τα δύο θέλουν δουλειά πολύ.

Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ; Υπάρχει μια δυνατότητα συνεργασίας, θα τα κάνουμε όλα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδιοργανωθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργώσει την Ελλάδα, να ξαναφέρει τους νέους, να μπει στην κοινωνία, να ορίσει στρατηγική».


Σχετικά με το στόχο του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές είπε:

«Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα. Εφόσον πετύχουμε αυτό πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το συνολικό περιβάλλον και πώς έχουν εξελιχθεί τα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μηδέν χρόνο διαλύθηκε, η ΝΔ μέσα σε ένα χρόνο χάνει 13 μονάδες. Αποκλείεται να χάσει σε 2 χρόνια 20 μονάδες; Πρέπει επομένως να δούμε το συνολικό σκηνικό», είπε σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στο όραμά της για το ΠΑΣΟΚ .


Όσον αφορά στη διαφορά της από τους άλλους υποψηφίους ανέφερε ότι 12 χρόνια τώρα δεν έχει πάει πουθενά, ούτε άλλο κόμμα έκανε.
«Η μόνη μου συνεργασία ήταν στον ΟΟΣΑ όπου διαγωνίστηκα παγκοσμίως με άλλες 10 προσωπικότητες. Είμαι σταθερά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας», δήλωσε.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε επίσης ότι από όλους τους υποψήφιους έχει την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία. «Η κοινοβουλευτική ζωή δεν είναι μόνο ρητορική απέναντι στον Μητσοτάκη ή στον οποιοδήποτε. Είναι θέσεις, είναι πώς παρατάσεις δυνάμεις», παρατήρησε.


Σχετικά με το όραμά της για το ΠΑΣΟΚ:

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει μία προγραμματική κατεύθυνση που να αφορά τον 21ο αιώνα. Η συζήτηση στη χώρα γίνεται σαν να είμαστε στον προηγούμενο αιώνα. Εγώ προτείνω συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το κράτος να παίξει έναν ρόλο στο να φέρει στον ιδιωτικό τομέα παραγωγή, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη και χώρα χωρίς βιομηχανία. Το δεύτερο είναι το κοινωνικό κράτος. Δεν αρκεί να δώσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας χρήματα για τους γιατρούς. Θέλει μια συνολική μεταρρύθμιση.

Καταθέτω ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο έχει τοπική αυτοδιοίκηση, υπουργική θητεία και ευρωπαϊκή ως ευρωπαία επίτροπος. Το θέτω στη διάθεση της παράταξης μου και μετά της χώρας μου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης