Διεθνή

Ξεκίνησε τα αντίποινα η Χεζμπολάχ – 150 ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ

Ξεκίνησε τα αντίποινα η Χεζμπολάχ – 150 ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ
Οι σειρήνες ήχησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βόρειο Ισραήλ και συγκεκριμένα στις πόλεις Safed, σε πολλές κοντινές πόλεις στη Γαλιλαία και στο Ortal στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν με τους IDF να καλούν τους πολίτες σε πολλές κοινότητες και πόλεις να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια μέχρι νεοτέρας
Μαζικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιεί η Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ εκτοξεύοντας περίπου 150 ρουκέτες μετά το μπαράζ ρουκετών στο νότιο Λίβανο που πραγματοποιεί από χθες το Ισραήλ με στόχο θέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης, Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμένα, δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ. Περίπου 60 από τους πυραύλους εκτοξεύτηκαν προς την ισραηλινή πόλη Σαφέντ, όπου έπεσαν συντρίμμια και προκάλεσαν πυρκαγιές, σύμφωνα με το κανάλι 12 του Ισραήλ. Ακολούθησε δεύτερος γύρος περίπου 70 ρουκετών, αναφέρει η εφημερίδα The Times of Israel, χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς τις περιοχές που έγιναν στόχοι.

Οι σειρήνες ήχησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βόρειο Ισραήλ και συγκεκριμένα στις πόλεις Safed, σε πολλές κοντινές πόλεις στη Γαλιλαία και στο Ortal στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν με τους IDF να καλούν τους πολίτες σε πολλές κοινότητες και πόλεις να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια μέχρι νεοτέρας.

Ακόμη 20 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στην περιοχή Mount Meron, σύμφωνα με το IDF.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 150 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ σήμερα σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι κάτοικοι ανέφεραν στα social media πολυάριθμες αναχαιτίσεις από το Iron Dome, εν μέσω μιας μεγάλης επίθεσης με πυραύλους της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το Israel of Times.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μοιράστηκε πλάνα. «Το βόρειο Ισραήλ αυτή τη στιγμή μετά από εντατική εκτόξευση ρουκετών της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο προς το Ισραήλ».

«Μην κάνετε λάθος: αυτοί που βλάπτουν τον λαό του Ισραήλ θα πληρώσουν το τίμημα», αναφέρει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης