Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Metlen: Στις 3 top ευρωπαϊκές επιλογές της Morgan με αναβάθμιση στα 47 ευρώ

Metlen: Στις 3 top ευρωπαϊκές επιλογές της Morgan με αναβάθμιση στα 47 ευρώ
Στις top 5 επιλογές η Metlen με θέση 3 στην μεταλλουργία - Ποια μεγάλα ονόματα ξεπέρασε στην αξιολόγηση
Τρίτη στις επιλογές της Morgan Stanley στον ευρύτερο κλάδο των ευρωπαϊκών μεταλλουργικών ομίλων, είναι η Metlen, με αναβάθμιση στη τιμή-στόχο στα 47 από τα 46 ευρώ και ένδειξη overweight.

Στις επιλογές των most preferred και overweight περιλαμβάνονται πέντε μεγάλες εισηγμένες του κλάδου και η Metlen κατέχει την τρίτη θέση μπροστά από τις Norsk Hydro και Rio Tinto, δύο κολοσσούς καθιερωμένους στο παγκόσμιο στερέωμα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Endeavour Mining και στη δεύτερη η ΚGHM.

Παρακάτω, σημειώνεται ότι άλλοι μεγάλοι όμιλοι με τρανταχτά ονόματα, όπως η Glencore, είναι equal weight ενώ underweight είναι η Antofagasta.

Όλα τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται στην έκθεση-ανάλυση της morgan Stanley για την ευρωπαϊκή μεταλλουργία (Metals & Mining) με ημερομηνία 18/9.

Τα βασικά στοιχεία της έκθεσης που προτάσσει, είναι ότι προεξοφλείται περαιτέρω υποχώρηση στις αξίες των commodities, καθώς και αλλαγές θέσεων στις επιλογές των μεγάλων κεφαλαιοποιήσεων του κλάδου.

Αναφέρει ότι η ζήτηση της Κίνας για ορισμένα βιομηχανικά commodities απογοήτευσε σε σχέση με τις εκτιμήσεις του μέσου όρου (consensus), καθώς υποχώρησε κατά 10-12% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο η εγχώρια παραγωγή σιδήρου και τσιμέντου.

Παρά την απουσία ενός συγκεκριμένου πακέτου ενίσχυσης, η εικόνα του οίκου από την Κίνα είναι, ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας αυτής προς τα τέλη του έτους.



Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-19_121538.png


4_81.png



Για τις τιμές του Αλουμινίου η αναθεώρηση για το 2024 είναι κατά 6% χαμηλότερα σε σχέση με την αρχική, ενώ παραμένει σταθερή για τα επόμενα έτη, με σημαντικές διαφοροποιήσεις από το 2027 σε σχέση με το consensus των υπολοίπων αναλυτών, οπότε και η εκτίμηση ανεβαίνει στα 1,18 δολ/lb, υψηλότερο κατά 2% από τη μέση εκτίμηση της αγοράς.

Απογειώνεται δε για το 2028, με εκτίμηση 1,32 δολ/lb που αντιστοιχεί σε 13% υψηλότερη εκτίμηση έναντι του consensus.

Σήμερα, η τιμή του Αλουμινίου και μετά τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, κινείται ανοδικά στα 2.554 δολ/τόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης