Τελευταία Νέα

Queensland Hydro: Το Υδροηλεκτρικό έργο 48 GW αποθήκευσης με επένδυση 190 εκατ

Queensland Hydro: Το Υδροηλεκτρικό έργο 48 GW αποθήκευσης με επένδυση 190 εκατ

Αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Αυστραλία

Η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ έχει αναθέσει 3 μεγάλα πακέτα έργων αξίας 190 εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες με έδρα την Πολιτεία της Αυστραλίας.

Το υδροηλεκτρικό έργο 2 GW, 24 ωρών (48 GWh) αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Αυστραλία και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την απαραίτητη αποθήκευση μεγάλης διάρκειας για να υποστηρίξει τη μετάβαση του Κουίνσλαντ σε ένα σύστημα καθαρής ενέργειας.

Μόνο το Snowy 2.0 στα 2,2 GW και το προτεινόμενο υδροηλεκτρικό έργο αντλίας 5 GW Pioneer-Burdekin, επίσης στο Κουίνσλαντ, αναμένεται να είναι μεγαλύτερα.

Στις 17/9 ανακοινώθηκε ότι η Queensland Hydro (μια δημόσια οντότητα που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Κουίνσλαντ), επιβράβευσε 3 μεγάλα πακέτα έργων συνολικής αξίας 190 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Water2Wire Joint Venture (JV) η οποία είναι κοινοπραξία μεταξύ των κορυφαίων εταεπιρειών μηχανικής και σχεδιασμού GHD, Mott MacDonald και Stantec, δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη αντληθέντων υδροηλεκτρικών σε όλη την Πολιτεία.

Θα είναι υπεύθυνη για την καθοδήγηση της μηχανικής και του σχεδιασμού για τα 7 προτεινόμενα από το Borumba Project φράγματα.

Συγκεκριμένα, η Water2Wire JV θα είναι επικεφαλής της μηχανικής και του σχεδιασμού για 6 νέα φράγματα για να σχηματιστεί μια νέα άνω δεξαμενή και ένας νέος τοίχος φράγματος και υπερχειλιστής αμέσως κατάντη από το υπάρχον φράγμα Μπορούμπα.

Αυτό το τείχος αντικατάστασης του φράγματος θα αυξήσει τη χωρητικότητα της λίμνης Μπορούμπα, παρέχοντας επιπλέον ασφάλεια στο προτεινόμενο σχέδιο αποθήκευσης ενέργειας.

Η αξία των συμβολαίων ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια δολάρια.

 

Δεύτερο πακέτο 39,9 εκατ. δολ.

Ένα δεύτερο πακέτο αξίας 39,9 εκατομμυρίων δολαρίων, κατακυρώθηκε σε μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε μεταξύ της AFRY (εταιρεία μηχανικής, σχεδιασμού και συμβούλων με έδρα τη Σουηδία) και της Aurecon (εταιρεία μηχανικών, σχεδιασμού και συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα την Αυστραλία).

Η Κοινοπραξία AFRY-Aurecon (JV) θα είναι υπεύθυνη για το πακέτο σχεδίασης Pumped Hydro Energy Storage (PHES) που θα προσφέρει κρίσιμο μηχανολογικό σχεδιασμό στο front-end του έργου αποθήκευσης PHES.

Ο Paul Gleeson (Διευθύνων Σύμβουλος για την ενέργεια στην Australia Aurecon), πιστεύει ότι η μακράς διάρκειας αντλούμενη υδροηλεκτρική αποθήκευση θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη σταθεροποίηση ενός δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που έχει υψηλά επίπεδα ανανεώσιμης ενέργειας.


111 εκατ. δολ. για χώρους φιλοξενίας εργαζομένων

Τέλος, ένα συμβόλαιο συνολικού ύψους περίπου 111 εκατομμυρίων δολαρίων ανατέθηκε στην αυστραλιανή εταιρεία μηχανικών και κατασκευών Decmil για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει 2 προσωρινούς χώρους φιλοξενίας εργαζομένων σε προηγουμένως εκκαθαρισμένη γη στο χώρο του έργου Borumba.

Κάθε μια από τις κατασκηνώσεις θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 336 εργαζόμενους και η καθεμία θα περιλαμβάνει αίθουσα ευεξίας, γυμναστήριο, πίστα τρεξίματος, αίθουσα κοινωνικής δικτύωσης και εγκαταστάσεις πλυντηρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης