Αύξηση παραγωγής ενέργειας από την Greencoat

Αύξηση παραγωγής ενέργειας από την Greencoat

Η ιρλανδική επενδυτική εταιρεία ΑΠΕ είχε 1927 GWh το α΄ εξάμηνο του 2024 έναντι 1489 GWh την ίδια περίοδο το 2023

Η Greencoat Renewables (ιρλανδική επενδυτική εταιρεία που επενδύει κυρίως σε ευρωπαϊκά αιολικά πάρκα και υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024.

Η εταιρεία αύξησε την παραγωγή ενέργειας κατά την περίοδο χαμηλού αιολικού πόρου κατά περισσότερες από 400 γιγαβατώρες (GWh) καταγράφοντας 1927 GWh το 2024 έναντι 1489 GWh την ίδια περίοδο 2023.

Η ιρλανδική εταιρεία ανέφερε επίσης καθαρή παραγωγή μετρητών 113,6 εκατ. ευρώ το 2024, έναντι 125,5 εκατ. ευρώ το 2023.


Οι επενδυτικές ευκαιρίες για τις ΑΠΕ παραμένουν ισχυρές

Για τα αποτελέσματα της  Greencoat Renewables και τις προοπτικές που δημιουργούνται μίλησε ο Rónán Murphy (μη εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας).

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε άλλο ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024, με την Greencoat Renewables να συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή παραγωγή μετρητών και την κορυφαία κάλυψη μερισμάτων στον κλάδο.

Η πειθαρχημένη κατανομή κεφαλαίων παρέμεινε βασικός στόχος για το διοικητικό συμβούλιο σε μια περίοδο όπου η εταιρεία συνέχισε να κάνει απομόχλευση (μείωση της δανειακής επιβάρυνσης) μέσω λειτουργικών ταμειακών ροών ενώ παράλληλα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως και 25 εκατ. ευρώ.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους εισηγμένους ιδιοκτήτες ευρωπαϊκών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να κεφαλαιοποιήσουμε τις μακροπρόθεσμες θετικές τάσεις στον κλάδο.

Η προληπτική διαχείριση εσόδων μας έδωσε τη δυνατότητα να συνάψουμε Συμφωνίες Αγοράς Ισχύος με αξιόπιστες εταιρείες, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση από την Big Tech για καθαρή ενέργεια.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παραμένουν ισχυρές με λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία σε ελκυστικές τιμές σε ιστορικούς όρους.

Είμαστε σε καλή θέση για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσω των επιτόπιων ειδικών μας και της ενεργού προσέγγισής μας στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Ως εκ τούτου, είμαστε βέβαιοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, παρέχοντας παράλληλα για τους μετόχους μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης