Ενέργεια

Πετρέλαιο: Αύξηση τιμών και κλείσιμο του 20% της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού λόγω του τυφώνα

Πετρέλαιο: Αύξηση τιμών και κλείσιμο του 20% της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού λόγω του τυφώνα

Το τμήμα που παραμένει εκτός σύνδεσης αντιπροσωπεύει περίπου 339.000 βαρέλια ημερησίως (Oilprice)

Το 1/5 της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και περίπου το 28% της αντίστοιχης φυσικού αερίου παραμένουν κλειστά μετά τον τυφώνα Francine που έφτασε στη Λουιζιάνα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής το οποίο στις 15/9 ανέφερε ότι το προσωπικό παραμένει εκκενωμένο από 37 πλατφόρμες παραγωγής στον Κόλπο (αντιπροσωπεύει σχεδόν το 10% των επανδρωμένων πλατφορμών στην περιοχή).

Σύμφωνα με το οilprice.com, το τμήμα της παραγωγής πετρελαίου που παραμένει εκτός σύνδεσης αντιπροσωπεύει περίπου 339.000 βαρέλια ημερησίως.

Η ποσότητα παραγωγής φυσικού αερίου που παραμένει σε αναστολή είναι περίπου 515 εκατομμύρια cu ft ημερησίως.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σημαντικά χάρη στη διακοπή της σχετικής παραγωγής που προκάλεσε ο Francine στον Κόλπο του Μεξικού.

Σημειώνεται ότι η λεκάνη GOM είναι μια από τις πλουσιότερες ιστορικές λεκάνες υδρογονανθράκων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Στις 11/9, όταν ο Francine έφτασε στις ακτές της Λουιζιάνα, το 46% των επανδρωμένων πλατφορμών παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού εκκενώθηκαν, με περίπου το 40% της παραγωγής αργού πετρελαίου να επηρεάζεται. Σχεδόν το ήμισυ της παραγωγής φυσικού αερίου στο GOM έκλεισε επίσης την περασμένη εβδομάδα.

Η κατάσταση του διυλιστηρίου της Marathon Petroleum στο Garyville παραμένει ασαφής αφού η εταιρεία αρνήθηκε να το συζητήσει και πηγές του Reuters φάνηκε να μην έχουν πληροφορίες σχετικά. Το δημοσίευμα σημείωσε ότι υπήρξαν διακοπές ρεύματος στην περιοχή Garyville. Το διυλιστήριο είναι το 4ο μεγαλύτερο στη χώρα.


Ο ρόλος του Κόλπου του Μεξικού στην παραγωγή καυσίμων

Οι υπεράκτιες πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού παράγουν περίπου το 14% της συνολικής παραγωγής αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. Ο Κόλπος συνεισφέρει επίσης το 5% της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου.

Η Ακτή του Κόλπου αντιπροσωπεύει επίσης σχεδόν το ήμισυ της ικανότητας διύλισης πετρελαίου των ΗΠΑ και το 51% της ικανότητας επεξεργασίας φυσικού αερίου. Ο Francine συνέβαλε στη διακοπή αυτών των εργασιών, με ορισμένα διυλιστήρια να μειώνουν τα ποσοστά επεξεργασίας πριν από την καταιγίδα.

Η Exxon και η Shell ήταν μεταξύ αυτών, μειώνοντας τα ποσοστά λειτουργίας στις εγκαταστάσεις τους στο Baton Rouge και στο Norco, αντίστοιχα.

Από τις 13/6 η Exxon είχε αυξήσει τα επιτόκια και η Shell εξέταζε την κατάσταση των εγκαταστάσεων της Norco μετά την καταιγίδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης