Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αυστρία: Αντικατάσταση ανεμογεννητριών ανεβάζει την ισχύ στα 56 MW  

Αυστρία: Αντικατάσταση ανεμογεννητριών ανεβάζει την ισχύ στα 56 MW   
Η ποσότητα της αιολικής ενέργειας μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί επειδή οι υπάρχουσες ανεμογεννήτριες αντικαθίστανται από σύγχρονα, πολύ πιο αποδοτικά συστήματα, ανέφερε  η Ökoenergie.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Κάτω Αυστρίας ενέκρινε  το αίτημα της Ökoenergie  για την  αντικατάσταση ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο Pillichsdorf ισχύος 16 MW, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της τοποθεσίας, ενισχύοντας την ισχύ της συστοιχίας στα 56 MW σύμφωνα με το EnergyMarketPrice.

 Η εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων ολοκληρώθηκε θετικά και στο μέλλον, θα παρέχει καθαρή, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερα από 33.000 νοικοκυριά.

 «Είμαστε ευχαριστημένοι που το δεύτερο έργο ανανέωσης ενέργειας – μετά τις έξι νέες ανεμογεννήτριες στο Schrick – έχει πλέον εγκριθεί με τις επτά νέες ανεμογεννήτριες στο Pillichsdorf», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ökoenergie Manfred Schamböck.

 Ως πρώτο βήμα, τέσσερις από τις επτά ανεμογεννήτριες στο αιολικό πάρκο Obersdorf του δήμου Wolkersdorf θα αντικατασταθούν.

 Μόλις είναι διαθέσιμη η χωρητικότητα του δικτύου, πέντε ανεμογεννήτριες θα αποσυναρμολογηθούν στην τοποθεσία του Pillichsdorf και θα αντικατασταθούν από επτά νέες υπερτριπλασιάζοντας τη χωρητικότητα στο αιολικό πάρκο, το οποίο παρέχει καθαρή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για την περιοχή από το 2006.

Χάρη στο έργο ανανέωσης και επέκτασης της εταιρείας, η απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται σχεδόν τετραπλασιάζεται από 28 εκατομμύρια kWh σε 105 εκατομμύρια kWh ετησίως, ανέφερε.

 
Πράσινη ενέργεια

Αυτό μετατρέπεται  σε κατανάλωση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας για περισσότερα από 33.000 νοικοκυριά.

Ο αναπληρωτής του LH Stephan Pernkopf πρόσθεσε: «Εστιάζουμε πρωτίστως στον εκσυγχρονισμό των παλαιών εγκαταστάσεων, γιατί με αυτόν τον τρόπο επεκτείνουμε την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, αυξάνοντας την ενεργειακή ανεξαρτησία και μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε τη γη μας με φειδώ».

 Η ποσότητα της αιολικής ενέργειας μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί επειδή οι υπάρχουσες ανεμογεννήτριες αντικαθίστανται από σύγχρονα, πολύ πιο αποδοτικά συστήματα, ανέφερε  η Ökoenergie.

 «Η Κάτω Αυστρία είναι και παραμένει η πράσινη ηλεκτρική ατμομηχανή της Αυστρίας», δήλωσε ο Pernkopf.

 «Είμαστε η χώρα με την περισσότερη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση CO2: οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί πάνω από το ένα τρίτο από το 2005!

 «Ταυτόχρονα, περίπου 800 ανεμογεννήτριες και 120.000 φωτοβολταϊκά συστήματα παράγουν περίπου το 40 % της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε όλη την Αυστρία. Και επεκτείνουμε μαζικά τα δίκτυα».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης