Η Morrow θα προμηθεύσει με συστήματα αποθήκευσης μπαταριών την Ουκρανία  

Η Morrow θα προμηθεύσει με συστήματα αποθήκευσης μπαταριών την Ουκρανία   

 Η νορβηγική startup μπαταριών Morrow, η οποία άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο νωρίτερα αυτό το μήνα, προχώρησε σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την παράδοση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η Morrow είχε υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας για την Ενεργειακή Απόδοση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας (SAEE), προσθέτοντας ότι μια τελική συμφωνία ενδέχεται να περιλαμβάνει υποστήριξη από πηγές, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών χρηματοοικονομικών χορηγών.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία επιτίθεται σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας στον συνεχιζόμενο πόλεμο, καταστρέφοντας την παροχή ρεύματος και οδηγεί σε συχνές διακοπές ρεύματος.

Αυτό σημαίνει ότι το Κίεβο επιθυμεί να δημιουργήσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε κάθε σχολείο και νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό, ανέφερε η Morrow επικαλούμενος τη SAEE.

Παράδοση κυψελών

Η Morrow, η οποία στοχεύει να παράγει τις πρώτες εμπορικές μονάδες της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραδώσει κυψέλες μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος.

«Μοιραζόμαστε ένα μεγάλο αίσθημα επείγοντος και θα κάνουμε το μέρος μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε μια σταθερή συμφωνία απορρόφησης και να ξεκινήσουμε τις παραδόσεις κυψελών μπαταριών από το πρώτο τρίμηνο του 2025», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Morrow, Λαρς Κρίστιαν Μπάχερ.

«Η Ουκρανία έχει μεγάλη εκτιμώμενη ανάγκη για μπαταρίες τα επόμενα χρόνια για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του ενεργειακού της συστήματος», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Νορβηγία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αναπτύξει μια βιομηχανία κατασκευής μπαταριών, επωφελούμενη από την πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας και την εγγύτητα με ευρωπαίους πελάτες.

 

www.worldenergynnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης