Διεθνή

Η Ρωσία σταμάτησε την ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ - Κινητικότητα και στο Μπέλγκοροντ

Η Ρωσία σταμάτησε την ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ - Κινητικότητα και στο Μπέλγκοροντ
Ύστερα από μήνες υποχώρησης στο ανατολικό μέτωπο, ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν την περασμένη Τρίτη άνευ προηγουμένου εισβολή ευρείας κλίμακας στην παραμεθόρια ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Ουκρανός ανώτατος αξιωματικός ανέφερε πως χιλιάδες οπλίτες συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη ουκρανική επίθεση στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, ενώ από την το Κρεμλίνο δήλωσε επίσημα πως σταμάτησε την ουκρανική προέλαση βαθύτερα στο έδαφός της, δήλωση που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις.

Στη σχετική του ανακοίνωσή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σημείωσε πως εμπόδισε «απόπειρες διάτρησης» των ρωσικών αμυντικών γραμμών από ουκρανικές μονάδες με «τεθωρακισμένα» κοντά στις κοινότητες Ταλπίνο, Ζουράβλι και Ομπσι Καλόντεζ, περίπου τριάντα χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Το υπουργείο εξήγησε πως έφοδοι των ουκρανικών δυνάμεων ανακόπηκαν με βομβαρδισμούς αεροσκαφών, drones και πυροβολικού, καθώς και την ανάπτυξη εφεδρειών του «βόρειου» σχηματισμού, που δρα στην ουκρανική περιφέρεια Χάρκοβο (βορειοανατολικά).

Τα ρωσικά στρατεύματα σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπληξαν με πυραύλους και με το πυροβολικό ουκρανικά στρατεύματα κοντά στις κοινότητες Σούντσα, Καρενέβα, Στάραγια Σαρότσιτσα και Μπόρκι, καθώς και ότι εμπόδισε προέλαση στην Μπιέλοφσκι, ανατολικότερα.

Ύστερα από μήνες υποχώρησης στο ανατολικό μέτωπο, ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν την περασμένη Τρίτη άνευ προηγουμένου εισβολή ευρείας κλίμακας στην παραμεθόρια ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου έχουν κυριεύσει, σύμφωνα με αναλυτές, αρκετές κοινότητες.

Apty Alaudinov (Ρωσία): Απέτυχε το ουκρανικό blietzkrig

Τέτοιος αριθμός νεκρών Ουκρανών σε ημερήσια βάση όσοι αυτοί στην κατεύθυνση του Kursk δεν έχει καταγραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τον Φεβρουάριο του 2022 ανέφερε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, υποστράτηγος Apty
Alaudinov, ο οποίος έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία του ουκρανικού blitzkrieg.

Όπως είπε, το τελευταίο 24ωρο, στην περιοχή Martynovka και στην κατεύθυνση Sudzhan, στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων Akhmat, μαζί με στρατιώτες της 2ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κατέστρεψαν 1 άρμα, 7 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού-μαχητικά οχήματα πεζικού, 13 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1 φορτηγό, 1 μίνι λεωφορείο, όπλα D-30 και έναν τεράστιο αριθμό μαχητών.
«Ελπίζω ότι ο τελειωμένος Zelensky και η συμμορία του κατάλαβαν την αποτυχία του blitzkrieg.

Φανταστείτε πόσοι φασίστες κάηκαν σε όλη την περιοχή του Kursk.
Δεν είχαμε ποτέ τέτοιον αριθμό εξουδετερωμένων εχθρών σε μια ημέρα σε όλη τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» λέει ο Alaudinov.

«Με την ενέργεια αυτή, εσείς οι ίδιοι αποφασίσατε να επιταχύνετε την πλήρη καταστροφή σας» υποστήριξε ο Alaudinov.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το Κίεβο έχει χάσει έως και 1.350 στρατιωτικούς και τουλάχιστον 168 τεθωρακισμένα, ανάμεσα τους 29 άρματα μάχης και 23 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Smirnov (κυβερνήτης Kursk): Σταθεροποιείται η κατάσταση

Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης του Kursk, Alexey Smirnov υποστήριξε πως επιπλέον δυνάμεις φτάνουν στην περιοχή και πως λαμβάνονται μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης.

«Συναντήθηκα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Andrey Bulyga.Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των προσπαθειών της Ουκρανίας να κερδίσουν έδαφος στην περιοχή του Kursk.
Η κατάσταση συνεχίζει να έχει προκλήσεις.
Αλλά την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και όλες οι ένστολες υπηρεσίες λαμβάνουν μια πλήρη σειρά μέτρων για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή» επισήμανε ο Smirnov.

Όπως είπε, πρόσθετες δυνάμεις και δυνατότητες φτάνουν στην περιοχή του Kursk και ο στρατός κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών.

Εκκένωση του Μπέλγκοροντ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την απομάκρυνση των κατοίκων από τμήμα της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, λόγω ουκρανικής επίθεσης και με φόντο την ένοπλη ουκρανική επιδρομή στη γειτονική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης