Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

H διαβούλευση για τα διυλιστήρια άνοιξε μεγάλη συζήτηση

H διαβούλευση για τα διυλιστήρια άνοιξε μεγάλη συζήτηση
Η δημοσιοποίηση των θέσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα ελληνικά διυλιστήρια, όπου πολύ προσεκτικά τους αποδίδει εκμετάλλευση του ολιγοπωλίου και δημιουργία υπερκερδών αναμένεται να λάβει απαντήσεις , αφού οι διοικήσεις μελετήσουν το πόρισμα των 400 σελίδων. Γίνεται όμως γνωστό εξ' αρχής, ότι θεωρούν ότι το πόρισμα περιέχει μεγάλες ανακρίβειες, που θα τις αντικρούσουν εντός της Διαβούλευσης.

Ανεξάρτητα από αυτό, αρχίζει να διαφαίνεται και ένα θόλωμα του επενδυτικού κλίματος, καθώς υπό αυτούς τους όρους δεν μπορεί να γίνει placement της HelleniQ Energy το φθινόπωρο. Παράλληλα οι κυβερνητικές αποφάσεις, αφού φόρτωσαν με επιπλέον φορολόγηση τους επενδυτές που είχαν πάρει τις μετοχές στο πρώτο placement, τώρα έρχεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τους προσάπτει ''καρτελοποίηση'' της αγοράς για έναν όμιλο, όπου το Δημόσιο ως τότε πλειοψηφών μέτοχος κατείχε το 40% και εν προκειμένω στην ΗΕ!

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα πράγματα μπερδεύονται και θα μπερδευτούν ακόμα περισσότερο... Άλλωστε η χρονική περίοδος της έρευνας της Επιτροπής περιλαμβάνει περίοδο με αυξημένο τον ρόλο και την συμμετοχή του Δημοσίου. Τότε τι έκανε η κυβέρνηση;

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης