Ισπανία: Συμφωνία Nordex - Aquila Clean Energy για 24 τουρμπίνες 141,6 MW

Ισπανία: Συμφωνία Nordex - Aquila Clean Energy για 24 τουρμπίνες 141,6 MW

Πρόκειται για επιπλέον προμήθεια που αφορά στο αιολικό πάρκο Baza

Η Aquila Clean Energy (μεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση καθαρής ενέργειας) έχει κάνει παραγγελία στη Nordex (Ευρωπαϊκή εταιρεία που σχεδιάζει, πουλά και κατασκευάζει ανεμογεννήτριες) για περαιτέρω παράδοση 24 τουρμπινών στην Ισπανία.

Εκτός από τις 21 μονάδες με συνδυασμένη ισχύ 124 MW που παραγγέλθηκαν για το σύμπλεγμα αιολικού πάρκου Baza τον Ιούνιο του 2024, ο κατασκευαστής θα προμηθεύσει επίσης με μηχανήματα N163/5.X συνολικής ισχύος 141,6 MW για αυτό το έργο.

Αυτή η δεύτερη παραγγελία περιλαμβάνει επίσης σύμβαση Premium Service με διάρκεια 20 ετών.

Από το 2025, ο Όμιλος Nordex θα εγκαταστήσει τους στρόβιλους της σειράς Delta4000 σε σωληνωτούς χαλύβδινους πύργους ύψους 108 μέτρων.

Το σύμπλεγμα Baza που βρίσκεται στη νότια ισπανική επαρχία της Γρανάδας, θα αποτελείται τελικά από 45 μοντέλα N163/5.X με συνολική ονομαστική ισχύ άνω των 265 MW μετά την προγραμματισμένη θέση σε λειτουργία το 2026.

Με την απονομή της πρώτης παραγγελίας τον Ιούνιο του 2024, τα δύο μέρη είχαν συμφωνήσει ότι η Aquila Clean Energy θα είχε την επιλογή να επεκτείνει τον συνολικό αριθμό μηχανών στο σύμπλεγμα Baza έως και 24 επιπλέον μονάδες έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Ο Patxi Landa (επικεφαλής πωλήσεων στη Nordex), δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Aquila Clean Energy άσκησε πλήρως την πρόσθετη επιλογή για την κατασκευή του συμπλέγματος αιολικού πάρκου Baza και παρήγγειλε άλλες 24 τουρμπίνες από τη Nordex.

Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για εμάς να υλοποιήσουμε με επιτυχία αυτό το εκτεταμένο έργο προς το συμφέρον του τακτικού πελάτη μας και να εκπληρώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχθηκε».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης