Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Παραγωγή-ρεκόρ δείχνουν οι προβλέψεις της ΕDF για την πυρηνική ενέργεια το 2024 (Montel)

Γαλλία: Παραγωγή-ρεκόρ δείχνουν οι προβλέψεις της ΕDF για την πυρηνική ενέργεια το 2024 (Montel)
Κατά το α’ εξάμηνο του τρέχοντος, η γαλλική πυρηνική παραγωγή αυξήθηκε κατά 19,4 TWh, αγγίζοντας έτσι τις 177,4 TWh
Η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας EDF δήλωσε ότι η πυρηνική της παραγωγή θα φθάσει στο «ανώτερο εύρος» του στόχου των 315-345 TWh για το έτος, με την απόδοση των αντιδραστήρων της να είναι στην καλύτερη φάση της μετά από κάποια χρόνια απρογραμμάτιστων διακοπών και κενών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Montel, η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης τον στόχο της για ένα εύρος 335-365 TWh για το 2025 και το 2026.

Κατά το α’ εξάμηνο του τρέχοντος, η γαλλική πυρηνική παραγωγή αυξήθηκε κατά 19,4 TWh, αγγίζοντας έτσι τις 177,4 TWh.

Η αύξηση της παραγωγής «αντανακλά μια καλή λειτουργική απόδοση, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 επηρεάστηκε από τις επισκευές των ρωγμών σε αντιδραστήρες που προκλήθηκα από διάβρωση», δήλωσε η EDF, προσθέτοντας ότι το 2024 υπήρξαν περισσότερο ελεγχόμενες διακοπές λειτουργίας των αντιδραστήρων, με αποτέλεσμα συνολικά καλύτερες συνθήκες παραγωγής.

Η EDF είδε την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας να ανεβαίνει κατά 9,9 TWh σε ετήσια βάση σε 31,1 TWh λόγω της υψηλής διαθεσιμότητας και των καλύτερων υδρολογικών συνθηκών.

Η συνδυασμένη παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά 13,1% σε 15,5 TWh, κυρίως λόγω της νέας εγκατεστημένης ισχύος, η οποία αύξησε το σύνολο σε 24,8 GW.

Περισσότεροι αντιδραστήρες

Εν τω μεταξύ, η γαλλική εταιρεία δήλωσε ότι το αρχικό σχέδιο της να κατασκευάσει τουλάχιστον έξι νέους αντιδραστήρες έως το 2050 εγκρίθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση και τώρα αρχίζει τις εργασίες για τον λεπτομερή σχεδιασμό τους.

Η παράδοση του σχεδιαγράμματος για τους προγραμματισμένους νέους αντιδραστήρες έπρεπε αρχικά να γίνει μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι έλαβε «όλες τις περιβαλλοντικές άδειες που απαιτούνται για την εγκατάσταση των δύο αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Penly» κατά μήκος της ακτής της Μάγχης, όπου σχεδιάζει να κατασκευάσει την πρώτη από τις νέες μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης