Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος 0,20% στη Wall Street

Άνοδος 0,20% στη Wall Street

Νέα πτώση για Nasdaq και S&P  

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στο κλείσιμο του  Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, παρά την προσπάθεια που έγινε ενδοσυνεδριακά, ώστε η αγορά να ανακάμψει από τη «βουτιά» της χθεσινής συνεδρίασης, που οφείλεται στο χειρότερο sell - off των τεχνολογικών μετοχών.

Μία ημέρα μετά τη «βουτιά», που προκλήθηκε από το sell off των τεχνολογικών μετοχών, τόσο ο δείκτης Nasdaq όσο και ο S&P 500 έκλεισαν με απώλειες στη Wall Street.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,20% στις 39.935,07 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,51%, στις 5.399,23 μονάδες. Αρνητικό πρόσημο και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq στο -0,93% και τις 17.181,72 μονάδες.

Οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις τεχνολογικές μετοχές για δεύτερη ημέρα. Η Nvidia έχασε 2%, ενώ η Advanced Micro Devices έχασε πάνω από 4%. Ο δείκτης VanEck Semiconductor πούλησε περίπου 2%, ενώ οι μετοχές της megacap Meta Platforms και Microsoft  υποχώρησαν κατά 2%. Παράλληλα, η Alphabet υποχώρησε περισσότερο από 3%.

«Συμβαίνει μια αλλαγή φρουράς στη Wall Street. Οι μετοχές AI που ηγήθηκαν στην άνοδο, τώρα ηγούνται στην πτώση», δήλωσε ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments, προσθέτοντας ότι αυτές οι κινήσεις δεν είναι ασυνήθιστες κατά τη διάρκεια μιας αγοράς ταύρων “μεγάλης μίνι εναλλαγής”.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης την έκθεση για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου που έδειξε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,8%, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ανάπτυξη 2,1%.

Η Wall Street προέρχεται από μια συνεδρίαση με απώλειες, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να υφίστανται τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από απογοητευτικές εκθέσεις κερδών στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να θεωρούν τις πρόσφατες πτώσεις ως σημάδι μιας καθυστερημένης διόρθωσης σε μια αγορά, η οποία βλέπει τώρα μια στροφή μακριά από τις τεχνολογικές μετοχές της megacap προς τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης και σε πιο κυκλικούς τομείς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης