Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Η πολιτική αστάθεια υπονομεύει την ενεργειακή πολιτική (Montel)

Γαλλία: Η πολιτική αστάθεια υπονομεύει την ενεργειακή πολιτική (Montel)
Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτικό αδιέξοδο που θα μπορούσε να θολώσει την ενεργειακή πολιτική της χώρας μετά την απροσδόκητη νίκη του NFP που κέρδισε τις περισσότερες έδρες στο δεύτερο γύρο των εκλογών
Η «εξαιρετικά ασταθής» πολιτική κατάσταση στη Γαλλία δημιουργεί αβεβαιότητα ως προς την χάραξη της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, δήλωσαν ειδικοί στο Montel, αφότου ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι δεν θα ορίσει νέα κυβέρνηση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πιο σοβαρό ζήτημα δεν είχε να κάνει με την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού, αλλά με την αποτυχία ανάδειξης νέου πρωθυπουργού με σαφή ενεργειακό και κλιματικό προσανατολισμό και με μια πλειοψηφία που θα τον υποστήριζε», δήλωσε στο Montel ο Arnaud Gossement.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, η κυβέρνηση διστάζει όσον αφορά τους στόχους και τους πόρους για την ενέργεια, το κλίμα και τη βιοποικιλότητα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό δημιούργησε αβεβαιότητα για τους εμπλεκόμενους παίκτες».

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά τη δήλωση του Μακρόν χθες το βράδυ ότι ο διορισμός νέου πρωθυπουργού πριν από τα μέσα του επόμενου μήνα θα «δημιουργούσε χάος», παρά το γεγονός ότι ο αριστερός συνασπισμός Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) - η μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο μετά τις πρόσφατες εκλογές - έχει προτείνει υποψήφιο.

«Το ερώτημα παρέμενε ποια πλειοψηφία μπορεί να βρεθεί... ώστε η γαλλική κυβέρνηση να περάσει μεταρρυθμίσεις, να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό και να προχωρήσει η χώρα μπροστά», δήλωσε ο Μακρόν.

Ανάγκη για καθαρό μυαλό

«Οι επόμενες σημαντικές αποφάσεις δεν αναμένονται πριν από τον Σεπτέμβριο και θα ήταν καλύτερο να τις πάρουμε με καθαρό μυαλό», δήλωσε στο Montel ο Jules Nyssen, επικεφαλής του λόμπι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας SER.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτικό αδιέξοδο που θα μπορούσε να θολώσει την ενεργειακή πολιτική της χώρας μετά την απροσδόκητη νίκη του NFP που κέρδισε τις περισσότερες έδρες στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Το κόμμα της Λεπέν, το οποίο ήλπιζε να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία αφού υπερίσχυσε στον πρώτο γύρο, ήρθε τρίτο πίσω από την κεντρώα ομάδα Ensemble του Μακρόν.

Μια νέα κυβέρνηση σήμαινε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αναθεώρηση των νόμων της Γαλλίας για την ενέργεια και το κλίμα για τη δημιουργία νέων στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς το NFP επιθυμούσε να αναπτύξει πράσινες μονάδες με ταχύτερο ρυθμό, ανέφερε το Montel νωρίτερα τον Ιούλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης