Ενέργεια

Ευρώπη: Σε πτώση το αέριο ενώ το Freeport LNG συνεχίζει τη λειτουργία του

Ευρώπη: Σε πτώση το αέριο ενώ το Freeport LNG συνεχίζει τη λειτουργία του
Το Freeport LNG φόρτωσε για τελευταία φορά φορτίο στις 5 Ιουλίου, πριν τεθεί εκτός λειτουργίας πριν από την προσγείωση του τυφώνα Beryl
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας, αφού η εγκατάσταση Freeport LNG στις ΗΠΑ τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία μετά τη διακοπή της λόγω του τυφώνα Beryl νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με το Energy Market Price, τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης TTF Natural Gas Futures, το σημείο αναφοράς για τις συναλλαγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σημείωσαν πτώση 2,7% στα 34,09 δολάρια (31,31 ευρώ) ανά MWh στο Άμστερνταμ το πρωί της Δευτέρας (22/7).

Την περασμένη εβδομάδα, οι διαταραχές στον εφοδιασμό από το Freeport LNG και οι καύσωνες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης ώθησαν τις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου προς τα πάνω.

Στην αρχή αυτής της εβδομάδας, οι ανησυχίες για την προσφορά υποχώρησαν και η τιμή του TTF διολίσθησε στις συναλλαγές.

Το πλοίο Axios II LNG έφθασε στο Freeport, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αμερικανική μονάδα εξαγωγής επανήλθε σε λειτουργία, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης φορτίων της ICIS που επικαλείται ο Tom Marzec-Manser, επικεφαλής του τμήματος Gas Analytics της ICIS.

Το Freeport LNG φόρτωσε για τελευταία φορά φορτίο στις 5 Ιουλίου, πριν τεθεί εκτός λειτουργίας πριν από την προσγείωση του τυφώνα Beryl.

Η τελευταία εξέλιξη στον εφοδιασμό LNG και στις ευρωπαϊκές τιμές δείχνει την ευπάθεια των ευρωπαϊκών τιμών αναφοράς στις διακοπές εφοδιασμού.

Οι χώροι αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι ήδη γεμάτοι κατά 82,5%, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe από τις 20 Ιουλίου.

Με την τρέχουσα δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης, η ΕΕ θα καταφέρει εύκολα να γεμίσει τις αποθήκες της πολύ πριν από τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, λένε οι αναλυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης