Τελευταία Νέα

Γερμανία: «Απομακρύνεται» ο στόχος για την χερσαία αιολική ενέργεια

Γερμανία: «Απομακρύνεται» ο στόχος για την χερσαία αιολική ενέργεια
Η Γερμανία θέλει να προμηθεύεται τουλάχιστον το 80% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινες πηγές μέχρι το 2030
Δυσάρεστα τα νέα για τη Γερμανία, η οποία πρόσθεσε μόνο 0,9 GW χερσαίας αιολικής ενέργειας κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, γεγονός που δείχνει ότι η χώρα είναι αρκετά πιθανό να χάσει τον ετήσιο στόχο της για την ανάπτυξη του τομέα.

Βέβαια, σύμφωνα με το Montel, την ίδια στιγμή η ηλιακή ενέργεια φαίνεται να ξεπερνά τις προσδοκίες, όπως δήλωσε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της χώρας.

«Η αύξηση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας φέτος προήλθε κυρίως από την ηλιακή ενέργεια», έγραψε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η Υπηρεσία.

«Ωστόσο, η επέκταση της δυναμικότητας πρέπει να επιταχυνθεί περαιτέρω προκειμένου να επιτευχθούν οι κλιματικοί και ενεργειακοί στόχοι» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικά τα στοιχεία

Στις 30 Ιουνίου, η χερσαία αιολική δυναμικότητα της Γερμανίας ανερχόταν σε μόλις 62 GW, με τη χώρα να στοχεύει σε 69 GW μέχρι το τέλος του έτους.

Αντίθετα, η χώρα πρόσθεσε 7,5 GW ηλιακής ενέργειας κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, φτάνοντας συνολικά στα 88 GW, υπερβαίνοντας ήδη τον στόχο των 84 GW για το 2024, δήλωσε ο ομοσπονδιακός οργανισμός.

Σχετικά με την υπεράκτια αιολική ενέργεια, η Γερμανία πρόσθεσε περίπου 0,4 GW το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανέφερε το Montel νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με το σύνολο να φτάνει τα 8,9 GW.

Να σημειωθεί επίσης, ότι η Γερμανία θέλει να προμηθεύεται τουλάχιστον το 80% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινες πηγές μέχρι το 2030, σε σύγκριση με περίπου 58% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης