Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Στη Βρετανία ο Μητσοτάκης – Ενέργεια, διεθνείς εξελίξεις και επιστροφή των Γλυπτών στην ατζέντα

Στη Βρετανία ο Μητσοτάκης – Ενέργεια, διεθνείς εξελίξεις και επιστροφή των Γλυπτών στην ατζέντα
Η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που θα πραγματοποιηθεί σε βρετανικό έδαφος, θα είναι το πρώτο βήμα ευρωπαϊκής διοργάνωσης απ’ το οποίο ο νέος Βρετανός Πρωθυπουργός Keir Starmer, θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες
Στην τέταρτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Blenheim Palace του Oxfordshire, οικοδεσπότης της οποίας θα είναι ο Βρετανός Πρωθυπουργός Keir Starmer, συμμετέχει σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Τους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (συνολικά έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 47 χώρες) θα απασχολήσουν η υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας, η ενέργεια και η διασυνδεσιμότητα και η μετανάστευση, θέματα που θα συζητηθούν σε αντίστοιχα στρογγυλά τραπέζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας. Στο ίδιο πάνελ θα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που θα πραγματοποιηθεί σε βρετανικό έδαφος, θα είναι το πρώτο βήμα ευρωπαϊκής διοργάνωσης απ’ το οποίο ο νέος Βρετανός Πρωθυπουργός Keir Starmer, λίγες μέρες μετά την πρώτη του διεθνή παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η συζήτηση Μητσοτάκη-Starmer θα γίνει στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, η οποία – σύμφωνα με τους γνωρίζοντες – δεν αναμένεται να περιοριστεί μόνο στις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με τις συρράξεις σε Ουκρανία, Γάζα ή το Κυπριακό αλλά εκτιμάται πως θα επεκταθεί και στο φλέγον ζήτημα για τη χώρα μας, της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης