Ενέργεια

Novak: Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι ισορροπημένη το β' εξάμηνο του 2024

Novak: Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι ισορροπημένη το β' εξάμηνο του 2024

Ο ΟΠΕΚ+ β έχει παρατείνει την τελευταία περικοπή των 2,2 εκατομμυρίων bpd μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

 

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε τη Δευτέρα ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι ισορροπημένη το δεύτερο εξάμηνο του έτους και στη συνέχεια, χάρη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για την προσφορά παραγωγής.
Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος ομαδοποιεί τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχους όπως η Ρωσία, έχει εφαρμόσει μια σειρά περικοπών παραγωγής από τα τέλη του 2022 για να στηρίξει την αγορά. Ο όμιλος συμφώνησε στις 2 Ιουνίου να παρατείνει την τελευταία περικοπή των 2,2 εκατομμυρίων bpd μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και να την καταργήσει σταδιακά από τον Οκτώβριο.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα υπερβεί την παραγωγή κατά περίπου 750.000 βαρέλια την ημέρα το δεύτερο εξάμηνο του 2024 λόγω της χαμηλότερης παραγωγής του ΟΠΕΚ+.
Η έκθεση του ΟΠΕΚ της περασμένης εβδομάδας έδειξε επίσης έλλειμμα προσφοράς πετρελαίου τους επόμενους μήνες και το 2025.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνθήκες της αγοράς πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του έτους από το φθινόπωρο, όταν ο ΟΠΕΚ+ θα αρχίσει να ξετυλίγει ορισμένες από τις περικοπές παραγωγής του, ο Novak είπε: «Η αγορά θα είναι πάντα ισορροπημένη χάρη στις ενέργειές μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης