Politics & Business

ΠΑΣΟΚ: Η MRB δείχνει βραχεία κεφαλή Ανδρουλάκη αλλά θα ψηφίσουν περί τους 400.000

ΠΑΣΟΚ: Η MRB δείχνει βραχεία κεφαλή Ανδρουλάκη αλλά θα ψηφίσουν περί τους 400.000
Με δείγμα 2000 κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι στο ΠΑΣΟΚ καθώς η διαφορά Δούκα - Ανδρουλάκη είναι αμελητέα, ενώ είναι βέβαιο, ότι θα υπάρξει συστοίχιση των δυνάμεων στο β΄γύρο για την αντικατάσταση του σημερινού προέδρου.

Εξάλλου όλα δείχνουν ότι ο νέος αρχηγός θα είναι ένας, αλλά το πιθανό είναι τα πόστα να μοιραστούν όπως έχει ξανασυμβεί στο Κίνημα. Εξάλλου τόσο ο Παύλος Γερουλάνος όσο και ο Μιχάλης Κατρίνης είναι πολύ ισχυροί μέσα στο κόμα και ο ρόλος τους δεν μπορεί να υποβαθμιστεί.

Tι έβγαλε η MRB:

“Η μη επίτευξη των εκλογικών στόχων (Δεύτερη θέση στις εκλογές και αξιοσημείωτη αύξηση της εκλογικής δύναμης του κόμματος) για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πυροδότησε τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει την υποψηφιότητα τους επτά στελέχη του κόμματος (όταν ξεκίνησε η συλλογή συνεντεύξεων της μέτρησης είχαν ανακοινώσει υποψηφιότητα τέσσερεις από τους επτά. (Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης). Λόγω της ρευστότητας που υπάρχει ως προς την τελική σύνθεση της λίστας των υποψηφίων και της χρονικής απόστασης από τις εκλογές, η έρευνα κατέγραψε την πιθανότητα ψήφου προς τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά και όχι πρόθεση ψήφου.

Πρέπει να αναφερθεί ότι ως προς την αξιολόγηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η βάση του κόμματος είναι διχασμένη, με τους μισούς να πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα αποτελεί ήττα και τους άλλους μισούς να το θεωρούν ως επιτυχία.

Ο ίδιος διχασμός εμφανίζεται και στο ερώτημα εάν θα έπρεπε να στηθούν εσωκομματικές κάλπες. Οι μισοί ψηφοφόροι του Ιουνίου 2024 απάντησαν καταφατικά, ενώ οι υπόλοιποι δήλωσαν ότι το κόμμα θα έπρεπε να συνεχίσει ως έχει, χωρίς εσωκομματικές εκλογές.

Όσο απομακρύνεται κανείς από την στενή κομματική βάση και από αυτούς που τώρα δηλώνουν πρόθεση συμμετοχής στην εσωκομματική διαδικασία, τόσο αυξάνεται το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι είναι επιβεβλημένο να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.

Την δεδομένη στιγμή στο σύνολο του δείγματος στην πιθανότητα ψήφου προηγείται ο νυν Προέδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 28% και ακολουθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας με 27,1%. Στην 3η θέση βρίσκεται ο κύριος Π. Γερουλάνος με 19%. Ο κύριος Μ. Κατρίνης συγκεντρώνει ποσοστό 7%».

Σήμερα φαίνεται να διαθέτει προβάδισμα ο νυν πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης με όπλο την δυναμική στο στενό κομματικό ακροατήριο. Όσο όμως το ακροατήριο ανοίγει, τόσο αυξάνεται η δυναμική του κυρίου Χ. Δούκα. Τέλος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον κύριο Π. Γερουλάνο.

Όσον αφορά την Μrs Coca Cola Άννα Διαμαντοπούλου εκτιμάται, ότι δεν θα είναι εύκολο να υπερκεράσει όλους τους νέους του ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο λόγω της προκεχωρημένης της ηλικίας  αλλά και τις σχέσεις με τους παλιούς εκσυγχρονιστές που έβαλαν το χεράκι τους στο μπατάρισμα της οικονομίας στην δεκαετία του 2000. Θυμηθείτε τις διαπλοκές του 200 -2004.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης