Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος ψυχρός πόλεμος και με βούλα, καθώς οι Ρώσοι απαντούν στην εγκατάσταση πυραύλων στην Γερμανία

Νέος ψυχρός πόλεμος και με βούλα, καθώς οι Ρώσοι απαντούν στην εγκατάσταση πυραύλων στην Γερμανία
Πεσκόφ: Η Βορειοατλαντική συμμαχία επιβεβαίωσε με σαφήνεια για μια ακόμη φορά την ουσία της. Είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε σε μια εποχή αντιπαράθεσης με στόχο να διατηρήσει την αντιπαράθεση

Κλιμακώνεται η προετοιμασία εγκαταστάσεων αμυντικών υποδοδμών στα ευρωπαϊκά σύνορα με την Ρωσία από το ΝΑΤΟ και η Ρωσία από την πλευρά της απαντά με δηλώσεις Πεσκόφ και Ριαμπκόφ

Η Ρωσία θα απαντήσει στη σχεδιαζόμενη από τις ΗΠΑ
ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καθώς αντιμετωπίζει τις στρατιωτικές δράσεις του ΝΑΤΟ ως μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. σύμφωνα με το skai.gr.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία ανακοίνωσαν χθες κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ότι θα αρχίσουν να αναπτύσσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία το 2026, για να επιδείξουν τη δέσμευση τους προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή σε μια περίοδο που η Ρωσία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα νέα οπλικά συστήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα της «Multi-Domain Task Force», μιας αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας που είναι από το 2021 υπό διαμόρφωση στο Βισμπάντενκαι η οποία περιλαμβάνει δυνάμεις πυροβολικού, αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, καθώς και ειδικούς στην ανΝέους συμβατικούς πυραυλούς, και πυραύλους Cruise, πρόκειται να εγκαταστήσουν επί γερμανικού εδάφους οι ΗΠΑ, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στις δυνατότητες αποτροπής της Ρωσίας , αποφάσισαν οι δύο ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η αμερικανική και η γερμανική πλευρά, με κοινό ανακοινωθέν από το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, διευκρινίζουν ότι αρχικά θα πρόκειται για προσωρινή εγκατάσταση, ο στόχος ωστόσο είναι οι πυραυλικοί μελλοντικοί να εγκατασταθούν μόνιμα στη Γερμανία.

Όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν, στο μέλλον θα μεταφερθούν στη Γερμανία και τα υπερηχητικά όπλα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της ανάπτυξης. «Η άσκηση με αυτές τις προηγούμενες δυνατότητες θα καταδείξει την αφοσίωση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ και τη συμβολή τους στην ολοκληρωμένη αποτροπή στην Ευρώπη», αναφέρουν οι δύο χώρες. Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, αυτές οι δυνατότητες χρήσης οπλικά συστήματα που καλύπτουν εμβέλειες α πό 240 έως 460 χλμ, αλλά ακόμα και εμβέλειες από 1300 έως 2500 για τους πυραύλους τύπου Tomahawk.

Τα νέα οπλικά συστήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα της «Multi-Domain Task Force», μιας αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας που είναι από το 2021 υπό διαμόρφωση στο Βισμπάντεν και η οποία περιλαμβάνει δυνάμεις πυροβολικού, αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, καθώς και ειδικούς στην αντιμετώπιση κυβερνητικών θέσεων.τιμετώπιση κυβερνητικών θέσεων.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης χθες ότι μια νέα αμερικανική αντιαεροπορική βάση στη βόρεια Πολωνία, που έχει σχεδιασθεί για να εντοπίζει και να αναχαιτίζει βαλλιστικές πυραυλικές επιθέσεις ως τμήμα μιας ευρύτερης πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, είναι σε ετοιμότητα.

Ερωτηθείς σε ενημέρωση με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία για το αποτέλεσμα τη συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: « Η Βορειοατλαντική συμμαχία επιβεβαίωσε με σαφήνεια για μια ακόμη φορά την ουσία της. Είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε σε μια εποχή αντιπαράθεσης με στόχο να διατηρήσει την αντιπαράθεση».

Τα νέα οπλικά συστήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα της «Multi-Domain Task Force», μιας αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας που είναι από το 2021 υπό διαμόρφωση στο Βισμπάντεν


Η Ρωσία έχει ξεκινήσει την προετοιμασία εξισορροπητικών αντιμέτρων 

«Οι εντάσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο κλιμακώνονται» ως ένα αποτέλεσμα, πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί πως οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ έρχονται πιο κοντά.

«Βλέπουμε τις αποφάσεις που έχει λάβει το ΝΑΤΟ για να δημιουργήσει ξεχωριστούς κόμβους επιμελητείας σε πόλεις της Μαύρης Θάλασσας, η δημιουργία πρόσθετων εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, και βλέπουμε ότι στην πραγματικότητα οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ κινούνται συνεχώς και σταδιακά προς την κατεύθυνση των συνόρων μας» είπε ο Πεσκόφ.

«Αυτό μας υποχρεώνει να αναλύσουμε σε βάθος τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συζήτηση που έγινε. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας. Όλα αυτά θα απαιτήσουν από μας να λάβουμε μελετημένες, συντονισμένες και αποτελεσματικές απαντήσεις για να αποτρέψουμε το ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσουμε το ΝΑΤΟ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε προβλέψει την αμερικανο-γερμανική πυραυλική κίνηση, την οποία χαρακτήρισε ως σχεδιασμένη για να εκφοβίσει τη Ρωσία και η οποία αποσταθεροποιεί περαιτέρω την περιφερειακή ασφάλεια και τις στρατηγικές σχέσεις.

«Οι απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία εξισορροπητικών αντιμέτρων από τις αρμόδιες ρωσικές κρατικές υπηρεσίες ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα και διεξάγονται σε συστηματική βάση», δήλωσε ο Ριαμπκόφ σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου του.

«Χωρίς νεύρα, χωρίς συναισθήματα, θα αναπτύξουμε μια στρατιωτική απάντηση, πρώτα απ' όλα, σε αυτό το νέο παιχνίδι», δήλωσε ο Ριαμπκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης