Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,07% για τον S&P και 0,14% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,07% για τον S&P και 0,14% για τον Nasdaq

 

52 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη με τον S&P 500 να καταγράφει νέο ρεκόρ μετά την προειδοποίηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jerome Powell για τους κινδύνους της διατήρησης των τόκων σε υψηλά επίπεδα για πάρα πολύ καιρό.

Ο Dow Jones υποχώρησε 52 μονάδες ή 0,13% στις 39.291 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,07% στις 5.576 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,94% στις 678,86 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,14%, στις 18.429 μονάδες αφού προηγουμένως είχε σημειώσει ρεκόρ νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ο Powell είπε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να διακινδυνεύσει περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη, υπονοώντας φαινομενικά ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει μια λιγότερο περιοριστική στάση.

«Η μείωση του περιορισμού της πολιτικής πολύ αργά ή πολύ λίγο θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση», δήλωσε ο Powell στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας ενημέρωσης για τη νομισματική πολιτική. «Περισσότερα καλά στοιχεία θα ενίσχυαν την πεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός κινείται με βιώσιμο τρόπο προς το 2%».

Ο Powell θα συνεχίσει την κατάθεση αυτή την εβδομάδα ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη και ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. Οι παρατηρήσεις του έρχονται πριν από τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου την Πέμπτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

«Η αγορά εργασίας έχει αποδυναμωθεί και ο Powell αρχίζει να δίνει προσοχή», δήλωσε ο David Russell, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο TradeStation. «Αναγνωρίζει ότι η πολιτική είναι περιοριστική και έχει σημειωθεί πρόοδος στον πληθωρισμό. Αυτό δυνητικά θέτει τις βάσεις για ένα «Powell put» αργότερα μέσα στη χρονιά».

Η Nvidia σημείωσε άνοδο 1,4% αφού η KeyBanc αύξησε τον στόχο τιμής της για τον κατασκευαστή chip στα 180 δολάρια, υποδηλώνοντας ανοδική πορεία 40% από το κλείσιμο της Δευτέρας. Οι εταιρείες τεχνολογίας Apple και η μητρική της Google Alphabet διαπραγματεύτηκαν οριακά υψηλότερα.

Ωστόσο, η έλλειψη εύρους της αγοράς κράτησε τα κέρδη του S&P 500 υπό έλεγχο. McDonald's και Microsoft υποχώρησαν 1% και 2%, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης