Τελευταία Νέα

Η European Energy λαμβάνει εγκρίσεις σύνδεσης για έργα 500 MW στη Ρουμανία

Η European Energy λαμβάνει εγκρίσεις σύνδεσης για έργα 500 MW στη Ρουμανία
Σύμφωνα με την European Energy, τα υβριδικά έργα, που συνδυάζουν ηλιακή, αιολική ενέργεια και αποθήκευση, θα μπορούσαν να προωθήσουν την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Ρουμανία
Η δανέζικη εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας European Energy A/S δήλωσε την Παρασκευή (5/7) ότι έλαβε εγκρίσεις για σύνδεση με το δίκτυο για περίπου 500 MW ηλιακών και αιολικών έργων στη Ρουμανία.

Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος έναν αγωγό ανάπτυξης που ξεπερνά το 1,5 GW στη Ρουμανία και εργάζεται για να πάρει έγκριση σύνδεσης με το δίκτυο και για τα υπόλοιπα έργα.

Ο Ιωάννης Καλαπόδας, επικεφαλής του γραφείου της European Energy στη Ρουμανία, δήλωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία θεωρεί τη Ρουμανία ως μια πολλά υποσχόμενη αγορά.

«Η επικείμενη δημοπρασία για το συμβόλαιο για τη διαφορά που περιγράφεται στο ρουμανικό σύστημα στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνολικού ύψους 5 GW, θα ξεκλειδώσει την υλοποίηση περισσότερων αιολικών και ηλιακών έργων», τόνισε ο κ. Καλαπόδας.

Σύμφωνα με την European Energy, τα υβριδικά έργα, που συνδυάζουν ηλιακή, αιολική ενέργεια και αποθήκευση, θα μπορούσαν να προωθήσουν την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Ρουμανία.

Επιπλέον, η θέσπιση σαφών κανονισμών για τις εγγυήσεις προέλευσης θα μπορούσε να ωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας τις εταιρικές συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης