Τελευταία Νέα
Politics & Business

Για να μην αδικούμε τον πρόεδρο

Για να μην αδικούμε τον πρόεδρο
Χωρίς να αποσπάται από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών, την αντιπολίτευσή του την κάνει μια χαρά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με δυο αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Χ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, βγάζει «στη σέντρα» την τωρινή κυβέρνηση για το γεγονός ότι η οικονομική της πολιτική οδηγεί σε μεγάλες ανισότητες και συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.

Την ίδια στιγμή, σφοδρή κριτική ασκεί στη ΝΔ και για την πολιτική της στον ενεργειακό τομέα της χώρας, ισχυριζόμενος πως δεν προχωράει στην επέκταση των ηλεκτρικών δικτύων και στην προώθηση των σχεδίων για την αποθήκευση.

«Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας αιωρείται πάνω από τα πραγματικά δεδομένα των υποδομών και της ζήτησης και θα τα βρούμε μπροστά μας ακόμη πιο δυναμικά τα επόμενα χρόνια», καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

Η ανάρτησή του για την οικονομία

Το έργο της σύγκλισης με το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ένωσης έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολος στόχος, που απαιτεί δυο δεκαετίες στις καλύτερες των συνθηκών, κάτι βέβαια πολύ σχετικό, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαιρετικά απρόσμενες εμπειρίες, όπως η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Και χωρίς να ξέρουμε τι μας ξημερώνει τον Νοέμβριο στις αμερικανικές εκλογές.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία οδηγεί σε μεγάλες ανισότητες και συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.
Αυτό  επιβεβαιώνεται και από το οτι ο πληθωρισμός της απληστίας στην Ελλάδα έτρεξε 5,5 φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση με την ευρωζώνη κατά την τελευταία 4ετία!»

Η ανάρτησή του για τα ενεργειακά

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο των ημερών είναι ότι κάποιοι σχεδιάζουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας χωρίς να αντιμετωπίζουν το στρατηγικό έλλειμμα του, που είναι τα δίκτυα, καθυστερώντας τα σχέδια για την αποθήκευση.
Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας αιωρείται πάνω από τα πραγματικά δεδομένα των υποδομών και της ζήτησης και θα τα βρούμε μπροστά μας ακόμη πιο δυναμικά τα επόμενα χρόνια. 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης