Διεθνή

Γαλλία: Φουντώνουν οι πολιτικές διεργασίες μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών (Bloomberg)

Γαλλία: Φουντώνουν οι πολιτικές διεργασίες μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών (Bloomberg)
Για να ανατραπεί η Λεπέν, τα κόμματα που δεν είναι ευθυγραμμισμένα με τον Εθνικό Συναγερμό πρέπει να ενωθούν, διαβάζουμε στο Bloomberg
Tα κόμματα που δεν έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν βρίσκονται σε έντονες συζητήσεις προκειμένου να εμποδίσουν την ακροδεξιά να καταλάβει περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο της Γαλλίας.

Το όλο ζήτημα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Βloomberg, είναι το κατά πόσο θα καταφέρει ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν να αποκτήσει την πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα της χώρας και να αναλάβει τελικά τη διακυβέρνηση της Γαλλίας.

Τελικά, αυτό είναι το μόνο ερώτημα που έχει πραγματικά σημασία μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής και παραμένει αναπάντητο παρά τα πρώτα ισχυρά αποτελέσματα της Λεπέν, γράφει το γαλλικό Bloomberg.

Κατά τα άλλα, όπως φαίνεται η αριστερή συμμαχία δεν κατέγραψε κάποια συνταρακτική άνοδο που θα της επέτρεπε να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας και το πολιτικό αδιέξοδο είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα όλη την Ευρώπη, μιας και η Γαλλία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.

Για να ανατραπεί η Λεπέν, τα κόμματα που δεν είναι ευθυγραμμισμένα με τον Εθνικό Συναγερμό πρέπει να ενωθούν, διαβάζουμε στο Bloomberg.

Οι τακτικισμοί

Την ίδια στιγμή, τα κόμματα που απαρτίζουν το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» δήλωσαν ότι οι υποψήφιοί τους θα παραιτηθούν αν καταλάβουν την τρίτη θέση ή πιο κάτω στις περισσότερες από τις 300 περιφέρειες της χώρας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι σύμμαχοί του δεν έφτασαν τόσο μακριά, αλλά κάλεσαν σε ενότητα με άλλα κόμματα που μοιράζονται τη δημοκρατική και δημοκρατική φιλοσοφία τους. Αυτό φάνηκε να αποκλείει το ακροαριστερό κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία», αν και αυτό δεν είναι ακόμη απολύτως σαφές.

Από την πλευρά τους, οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι τα πήγαν κάπως καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στον πρώτο γύρο, δεν κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να υποστηρίξουν τη Λεπέν στον επόμενο γύρο, αν ο υποψήφιός τους δεν κατάφερνε να περάσει στη δεύτερη φάση.

Τα αποτελέσματα των διεργασιών στα κόμματα μένει να φανούν τις επόμενες μέρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης