Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Cenergy: Top pick από την NBG Sec με τιμή-στόχο τα 11 ευρώ

Cenergy: Top pick από την NBG Sec με τιμή-στόχο τα 11 ευρώ
Η CENER συνεχίζει να αποτελεί top pick στον κλάδο της
Τιμή-στόχο στα 11 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Cenergy Holdings η NBG Securities σε έκθεσή της που δημοσίευσε σήμερα (28/6) για τις ελληνικές εισηγμένες.

Σύμφωνα με την NBG, η CENER συνεχίζει να αποτελεί top pick στον κλάδο της, καθώς η εταιρεία παίζει και θα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης, ενώ οι προοπτικές για τον κλάδο τα επόμενα χρόνια θεωρούνται από τη χρηματιστηριακή άκρως θετικές.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή της Εθνικής θεωρεί ότι η ζήτηση για καλώδια και χαλύβδινους σωλήνες θα παραμείνει υγιής τα επόμενα χρόνια, παρά τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια όσον αφορά τα επιτόκια, τα οποία επί του παρόντος καθυστερούν την εκτέλεση ενεργειακών έργων.

Ουσιαστικά, η ζήτηση προέρχεται σήμερα από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, καθώς και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ η εγχώρια ζήτηση καθοδηγείται από το δεκαετές επενδυτικό σχέδιο του ΑΔΜΗΕ ύψους 4,5 δισ. ευρώ, ενώ πρόσθετες σημαντικές δυνατότητες για τον όμιλο προκύπτουν από την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου.

Επίσης, τα data centers μαζί με την περαιτέρω και μάλιστα ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα ωθήσουν τη ζήτηση ενέργειας σε υψηλά ρεκόρ, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ετήσια αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 8% για το υπόλοιπο της δεκαετίας.

Όσον αφορά τις προοπτικές για τους χαλυβδοσωλήνες, τα έργα CCS και τα έργα υδρογόνου είναι που πρωτοστατούν, ενώ τον Απρίλιο η θυγατρική της Cenergy, Hellenic Cables Americas (HCA), ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μια νέα, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής καλωδίων στη Βαλτιμόρη του Maryland, ύψους περίπου 300 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες μέρες η NBG είχε δημοσιεύσει ανάλυση, στην οποία έδινε σύσταση outperform για τη μετοχή της Cenergy, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις προβλέψεις της, αναμένοντας μέση ετήσια άνοδο των εσόδων, των a-EBITDA και των καθαρών κερδών κατά 11%, 14% και 26% αντίστοιχα, ως το 2026.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης