Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,39% για τον S&P και 1,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,39% για τον S&P και 1,2% για τον Nasdaq

299 μονάδες έχασε ο Dow

 

 Η ανάκαμψη των μετοχών της Nvidia οδήγησε τον S&P 500 και  τον Nasdaq υψηλότερα την Τρίτη, μια μέρα μετά το sell-off  στον κολοσσό παραγωγής τσιπ.

Ο  Dow Jones έχασε 299 μονάδες, ή 0,76% στις 39.112 μονάδες.

Ο S&P 500   σημείωσε άνοδο 0,39% στις 5.469 μονάδες.

Ο S&P 500  energy sector  κέρδισε 0,14% στις 699,6 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,26% στις 17.717 μονάδες. 

 

 H Nvidia κέρδισe περισσότερο από 6%. Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η μετοχή σημείωσε πτώση άνω του 6% για να σημειώσει τη μεγαλύτερη ημερήσια διολίσθησή της από τις 19 Απριλίου, όταν έχασε 10%.

 Η τελευταία πτώση ώθησε την  μετοχή βαθύτερα στην περιοχή διόρθωσης, ή περισσότερο από 13% κάτω από το ενδοημερήσιο ρεκόρ της. Άλλες μετοχές ημιαγωγών ήταν επίσης υπό πίεση τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου των Super Micro Computer, Qualcomm και Broadcom.

 Οι απώλειες της Nvidia ώθησαν τον Nasdaq σε υποχώρηση  περισσότερο από 1% τη Δευτέρα, τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλειά του από τον Απρίλιο. Ο Nasdaq-100 κατέγραψε επίσης τη χειρότερη μέρα του από τον Απρίλιο, καθώς οι επενδυτές αποχώρησαν από τους κατασκευαστές τσιπ. Αυτή η μετατόπιση ενίσχυσε τον Dow κατά περισσότερες από 200 μονάδες, καθιστώντας τον το μοναδικό δείκτη αναφοράς για τις μετοχές των ΗΠΑ που κατέγραψε κέρδη στην προηγούμενη συνεδρίαση.

 Amazon , Meta και  Google αυξήθηκαν περισσότερο από 1%.

 

Το πετρέλαιο

 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 1% την Τρίτη καθώς το πρόσφατο ράλι πήρε μια ανάσα, με τους traders να παρακολουθούν τη ζήτηση καυσίμων το καλοκαίρι και τις εντάσεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

 Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο και το Brent προηγούνται κατά 4,9% και 4,1%, αντίστοιχα, για τον μήνα, καθώς οι τιμές έχουν ανακάμψει από την πτώση του Μαΐου σε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζήτηση καυσίμων το καλοκαίρι.

 Ωστόσο, η αγορά πετρελαίου διολίσθησε την Τρίτη καθώς οι τιμές απέτυχαν να διατηρήσουν την ανοδική τους δυναμική, με τα κεφάλαια να ρευστοποιούνται και απέκτησαν πρόσφατα θέσεις αγοράς, σύμφωνα με τον Ryan McKay, ανώτερο αναλυτή commodity στην TD Securities.

 Οι τιμές υποχώρησαν καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη αποδυναμώθηκε ελαφρώς τον Ιούνιο και ο μεταποιητικός δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Richmond έπεσε στο -10 αυτόν τον μήνα, από το μηδέν τον Μάιο.

 

Ακολουθούν οι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Τρίτης:

 

West Texas Intermediate

 Συμβόλαιο Αυγούστου: 80,83 δολάρια το βαρέλι, πτώση 80 σεντς ή 0,98%. Έως σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει σημειώσει άνοδο 12,8%

Brent

 Συμβόλαιο Αυγούστου: 85,01 δολάρια το βαρέλι, πτώση 1 δολ. ή 1,16%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς είναι μπροστά κατά 10,3%.

Βενζίνη RBOB

 Συμβόλαιο Ιουλίου: 2,51 $ ανά γαλόνι, ελάχιστα άλλαξε. Έως σήμερα, η βενζίνη αυξήθηκε κατά 19,6%.

Φυσικό αέριο

 Συμβόλαιο Ιουλίου: 2,75 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, πτώση 1,96%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 9,6%.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης