Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εισφορές στα ενεργειακά κέρδη ετοιμάζει ο Μπαρντελά (Λεπέν) - Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Εισφορές στα ενεργειακά κέρδη ετοιμάζει ο Μπαρντελά (Λεπέν) - Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα 25/6 μετά τη χθεσινή άνοδο

Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα 25/6 με τη Γερμανία (DAX) να χάνει 1,4%, το EURO STOXX να χάνει 0,7%, το Παρίσι αντίστοιχα 0,6% και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές να σημειώνουν μικρότερες απώλειες.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί 1% στο 3,11% διατηρώντας ένα spread 71 μονάδων βάσης από το γερμανικό ομόλογο.

Αντίστοιχα το ευρώ εδραιώνεται πάνω από 1,07 σε σχέση με το δολάριο.

Στην τελική ευθεία προς τις γαλλικές εκλογές, οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή τους άνοδο σημειώνουν σημαντική υποχώρηση σήμερα το πρωί.

Παρά ταύτα η UPS εκτιμά περιθώρια ανόδου στις ευρωπαίκές χρηματιστηριακές αγορές.

Την ίδια ώρα η υπεροχή στα γκάλοπ του κόμματος της Λεπέν είναι σαφής, ενώ ο Μακρόν έχει πανικοβληθεί και μιλάει για εμφύλια σύρραξη μεταξύ της δεξιάς και της αριστεράς.

Ο Μπαρντελά ο οποίος είναι και ο υποψήφιος Πρωθυπουργός για το κόμμα της Λεπέν, ανέφερε την πρόθεση του κόμματός του να μειώσει τη συμμετοχή της Γαλλίας στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και ταυτόχρονα να περιορίσει τους φόρους στις πωλήσεις των καυσίμων το οποίο θα δημιουργούσε απώλειες εσόδων της τάξης των 7 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως θα ανακαλέσει τα φορολογικά οφέλη των ναυτιλιακών εταιρειών και θα αυξήσει τις εισφορές για τα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών.

Όπως ανέφερε ο νεαρός επικεφαλής του κόμματος της Λεπέν σύμφωνα με το BLOOMBERG, η πολιτική του θα έχει στόχο την επιτυχημένη δημοσιονομική προσαρμογή σε συνδυασμό με ρεαλιστική βελτίωση της ζωής των Γάλλων πολιτών.

Όπως είναι προφανές, οι πολιτικές του κόμματος της Λεπέν που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις εκλογές, οδηγούν σε ανακατατάξεις την ακολουθούμενη ευρωπαϊκή πολιτική των μεγάλων κρατών – μελών.

Ταυτόχρονα ο συνασπισμός των αριστερών που βρίσκεται στο 29,5% έναντι 36% της Λεπέν και 20,5% του Μακρόν, έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης του 90% για τα υψηλότερα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 411.000 ευρώ.

Στην παρούσα φάση ο υψηλότερος συντελεστής είναι 45% για εισοδήματα που ξεπερνούν τις 177.000 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης