Τελευταία Νέα
Politics & Business

Δούκας: Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων ισχυροποιείται!

Δούκας: Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων ισχυροποιείται!
Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων καθώς μπαίνουν επτά νέα μέλη και τίθεται ένα επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Η ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην αγορά εργασίας και η διασύνδεση κέντρου – περιφέρειας για τον σκοπό αυτό, η ενδυνάμωση δημοτικών δομών και θεσμών, όπως των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών και των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, και η προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και επικοινωνίας,  είναι βασικά ζητούμενα τα οποία αποτελούν άλλωστε και τους κύριους άξονες δράσης του Δικτύου Πόλεων.

«23 δήμοι από όλη την Ελλάδα ενισχύουμε την κοινωνική μας πολιτική και διασφαλίζουμε ότι οι πόλεις μας θα συνεργαστούν για την αποτελεσματική ένταξη πολιτών από τρίτες χώρες στην κοινωνία μας. Το όφελος είναι διπλό: για τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στους Δήμους μας, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες» γράφει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του στο Χ εδώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης